20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO. Modelul Naomi Campbell se alătură mișcării „Free the nipple”

FOTO. Modelul Naomi Campbell se alătură mișcării „Free the nipple”

Fotomodelul Naomi Campbell s-a alăturat mișcării ”free the nipple” și a postat o fotografie pe Instagram în care apare la bustul gol. Fotografia, însoțită de descrierea "#freethenipple”, nu a fost încă interzisă de Instagram, deși politica site-ului interzice pozele nud. 

Fotografia cu Naomi Campbell a fost realizată de Mert&Marcus și este folosită pentru a promova cartea scrisă de fotomodel, intitulată ”Taschen”. 

Mișcarea ”free the nipple” (”eliberează sfârcul”) a fost inițiată de activista Lina Esco și este o mișcare care luptă împotriva standardelor duble privind cenzurarea sânilor femeilor. 

Activita Lina Esco a realizat un film în care spune povestea unui grup de revoluționare topless, iar femeia a fost amenințată cu închisoarea încă din prima zi de filmari.

Free the Nipple a pornit de la un film și a devenit o campanie virală suștinută de vedete precum Lena Dunham, Miley Cyrus sau Russell Simmons.

Campania nu presupune ca femeile să își expună sânii oricând, în orice context, ci urmărește să înlăture tendințele societății de a sexualiza corupul femeilor. Mișcarea urmărește să decriminalizeze umblatul topless în SUA și să încurajeze femeile să se alăture efortului global de a atinge egalitatea de gen. 

Cea mai recentă vedetă care s-a alăturat acestei mișcări a fost Alyssa Milano, care a primit critici foarte dure, după ce a postat o fotografie pe Instagram în timp ce își alăpta copilul. 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă