FOTO: Cum a fost prima zi de şcoală a prinţului George

de Tina Petrov , 07 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 00:25, 07 ianuarie 2016

Prinţul George al Marii Britanii a început, miercuri, şcoala, sub privirile atente şi mândre ale Ducelui şi Ducesei de Cambridge, informează Daily Mail.

Evenimentul a fost celebrat de Palatul Kensigton pe reţelele de socializare, unde au fost postate două fotografii, în prima zi de şcoală a prinţului. În prima fotografie, el se uită direct spre cameră.  În mai puţin de 20 de minute, fotografia a strâns aproape 30.000 de like-uri pe Instagram. În cea de-a două fotografie, prinţul adoptă o atitudine care aminteşte de bunicul său, prinţul Charles.

Micul prinţ, în vârstă de doi ani, a petrecut doar două ore la creşa de la Şcoala Westacre Montessori, aflată în apropierea reşedinţei familiei. Potrivit unei surse, prima zi de la creşă a decurs bine.  Motivul pentru care William şi Kate au optat pentru o creşă locală este că se află aproape de casa din Norfolk a cuplului.

Ei vor plăti 5.50 lire pe oră, 33 de lire pe zi, sumă mult mai mică decât cele similare din Londra. Dintre cei 27 de copii înscrişi, 23 primesc ajutor pentru plata taxei.

Şcoala este situată într-un sătuc din East Walton, iar accesul se face pe un drum privat, întrucât cuplul doreşte ca fiul lor să se bucure de mersul la şcoală, ferit de ochii curioşilor. Ducele şi Ducesa de Cambridge au anunţat că prinţul va merge la şcoală din ianuarie prin intermediul felicitării de Crăciun.

Atât prinţul William, cât şi prinţul Harry au mers la creşe Montessori, iar Ducesa de Cambridge a mers la o grădiniţă locală din Bradfield Southend, Berkshire, unde familia locuia la momentul respectiv. Pentru creşa la care a mers William, taxele ajungeau la aproximativ 780 de lire pe ani. În prima zi de şcoală, el a fost însoţit de mama sa, prinţesa Diana.

Conceptul centrului educativ Montessori aparţine unui fizician italian şi educator, Maria Montessori. În Marea Britanie sunt aproximativ 700 de centre Montessori, accentul fiind pus pe creativitate, libertatea de mişcare în timpul orelor şi dezvoltarea unui sentiment de independenţă, de la o vârstă fragedă. 

Printre vedetele care au fost educate în acest sistem se numără actorul George Clooney, cântăreaţa Taylor Swift, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi fondatorul Google, Larry Page.

Comentarii

  • Dinu

    09 ianuarie 2016 9:59

    Pentru crea la care a mers William, taxele ajungeau la aproximativ 780 de lire pe ani. .....780 lire pe an sau 780 lire pe trei ani?Va rugam sa recititi textrul inainte de a-l posta...

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design