6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFiicele lui Corneliu Vadim Tudor pregătesc o nouă licitație cu obiecte de...

Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor pregătesc o nouă licitație cu obiecte de valoare ale tribunului

Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor pregătesc o nouă licitație cu obiecte de valoare deţinute de tatăl lor în timpul vieții. Aceasta este a doua licitație pe care familia tribunului o organizează pentru a face rost de bani și a plăti toate datoriile.

Printre obiectivele care vor fi scoase la licitație se regăsește și o depeşă transmisă de Împăratul Napoleon Bonaparte cu semnătura acestuia şi o scrisoare a romancierului Honoré de Balzac. 

Cel mai preţios lucru este însă un drapel de luptă care a aparţinut luptătorilor lui Avram Iancu, care are un preţ de pornire de 5.000 de euro. 
 
În 2013, Vadim Tudor a mai încercat să vândă acest steag, dar Gheorghe Funar, coleg de partid cu el la acea vreme, l-a acuzat pe tribun că a furat obiectul din sediul PRM şi a deschis un proces. 

Conflictul s-a stins odată cu moartea lui Vadim. Casa de licitaţii a anunţat că înainte de a fi vândut, drapelul lui Avram Iancu va fi expus din 25 până pe 29 ianuarie la primăriile din  Baia Mare, Oradea, Arad, Cluj-Napoca şi Braşov.

Prima licitație organizată de fiicele lui Vadim Tudor a avut loc în 24 noiembrie 2014 și a inclus peste 315 obiecte din colecția tribunului. Din colecție fac parte fotografii cu autografe ale unor staruri de cinema, ca Alain Delon şi Catherine Deneuve, scrisori semnate de mari prozatori şi oameni de stat ai lumii, precum Regina Maria şi Napoleon Bonaparte, şi icoane.

Corneliu Vadim Tudor, născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti, a fost scriitor şi politician, fondator al Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi senator. A înfiinţat revista România Mare, a scris 32 de cărţi, din care volume de poezie şi publicistică şi a candidat de cinci ori la preşedinţia României. A murit pe 14 septembrie 2015, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă