Celebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

de Andra Dumitru , 12 martie 2016 - stire actualizata la ora 12:44, 12 martie 2016
Celebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

Autoritățile americane au deschis o anchetă în legătură cu realizatorii emisiunii ''Cesar 911'', acuzați de acte de cruzime față de animale, relatează Agerpres.

Ancheta a fost inițiată în urma unei plângeri prezentate pe internet referitoare la episodul din 26 februarie, în care un câine atacă un porc, mascotă a propriilor lui stăpâni. În această situație, câțiva angajați ai Agenției de Control a Animalelor din Los Angeles s-a deplasat joi la canisa Dog Psychology Center din Santa Clarita (statul California), proprietate a ''vrăjitorului de câini'' americano-mexican, cunoscut pe întregul mapamond pentru programele sale de televiziune.

National Geographic Wild, postul de televiziune care difuzează programul ''Cesar 911'', a explicat, într-un comunicat de presă, că scena amintită în reclamație s-a petrecut în timp de Millan lucra cu Simon, un buldog terrier francez care obișnuia să atace alte animale, inclusiv porcii ținuți ca mascote de proprietarii lui. Obiectivul dresorului era tocmai acela de a dezvăța câinele de acest obicei.

Dar, într-o mică înregistrare video apărută pe internet, Simon apărea tocmai când a fugărit unul dintre porci și i-a rupt o bucată din ureche, provocându-i o sângerare'', a detaliat postul tv, constatând că scena respectivă a provocat ''preocupare'' în rândul celor care au vizionat clipul fără a cunoaște însă contextul în care a fost făcută înregistrarea.

Pentru liniștea publicului, National Geographic Wild a precizat că ''porcul atacat de Simon a fost îngrijit imediat, s-a vindecat repede și nu a dat semne persistente de suferință''. Totodată, a menționat că autorul reprobabilei fapte nu a fost eutanasiat și își continuă existența alături de stăpânul său.

''Cesar Millan cooperează cu autoritățile și va face acest lucru și în continuare'', fiind ''sigur că ancheta va arăta că nu a avut un comportament necorespunzător'', mai spune comunicatul.

Comentarii

  • Vasilica Florina

    12 martie 2016 21:16

    Câtiguri imediate, din prima lună! 100-285 de euro lunar! Pentru toate localităile ării, ofertă de colaborare în timpul liber sau full-time, la alegere, cu câtiguri de 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, chiar din prima lună. Cerem seriozitate i dorina de a câtiga. Pentru mai multe detalii, contactai imediat unul dintre membrii echipei. Trimitei un mail cu solicitarea detalii la adresa vasilica.florinagmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design