10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCelebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

Celebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

Autoritățile americane au deschis o anchetă în legătură cu realizatorii emisiunii ”Cesar 911”, acuzați de acte de cruzime față de animale, relatează Agerpres.

Ancheta a fost inițiată în urma unei plângeri prezentate pe internet referitoare la episodul din 26 februarie, în care un câine atacă un porc, mascotă a propriilor lui stăpâni. În această situație, câțiva angajați ai Agenției de Control a Animalelor din Los Angeles s-a deplasat joi la canisa Dog Psychology Center din Santa Clarita (statul California), proprietate a ”vrăjitorului de câini” americano-mexican, cunoscut pe întregul mapamond pentru programele sale de televiziune.

National Geographic Wild, postul de televiziune care difuzează programul ”Cesar 911”, a explicat, într-un comunicat de presă, că scena amintită în reclamație s-a petrecut în timp de Millan lucra cu Simon, un buldog terrier francez care obișnuia să atace alte animale, inclusiv porcii ținuți ca mascote de proprietarii lui. Obiectivul dresorului era tocmai acela de a dezvăța câinele de acest obicei.

Dar, într-o mică înregistrare video apărută pe internet, Simon apărea tocmai când a fugărit unul dintre porci și i-a rupt o bucată din ureche, provocându-i o sângerare”, a detaliat postul tv, constatând că scena respectivă a provocat ”preocupare” în rândul celor care au vizionat clipul fără a cunoaște însă contextul în care a fost făcută înregistrarea.

Pentru liniștea publicului, National Geographic Wild a precizat că ”porcul atacat de Simon a fost îngrijit imediat, s-a vindecat repede și nu a dat semne persistente de suferință”. Totodată, a menționat că autorul reprobabilei fapte nu a fost eutanasiat și își continuă existența alături de stăpânul său.

”Cesar Millan cooperează cu autoritățile și va face acest lucru și în continuare”, fiind ”sigur că ancheta va arăta că nu a avut un comportament necorespunzător”, mai spune comunicatul.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă