22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialStil personal: 12 ţinute de vară, by Laura Călin

Stil personal: 12 ţinute de vară, by Laura Călin

 

Dacă ai fost vreodată la cunoscutul târg V for Vintage, cu siguranţă te-ai îndrăgostit de cel puţin doi-trei expozanţi. Aleşi pe sprânceană, fiecare spune de fapt ceva despre cea care se află de 9 ani în spatele evenimentului, Laura Călin.

Bloggeriță, organizatoare de evenimente, adeptă a unui stil de viaţă sănătos, de la mâncare până la practicarea sportului, Laura se diferenţiază prin ţinutele ei îndrăzneţe şi, în acelaşi timp, feminine şi diafane. Aşa că astăzi am „cotrobăit“ prin dulapul Laurei pentru a-i descoperi cele mai interesante ţinute de vară, dar şi secretul look-ului ei special.

Diana Moldoveanu

Laura spune că pasiunea pentru design o are dintotdeauna. Mai exact de când admira dulapul mamei şi se visa purtându-i ţinutele. „Pantofii ei cu toc, pălăriile şi bijuteriile… Stilul ei boho chic e prima amintire pe care o am. Fără să ştiu ce nume poartă acest stil, mi s-a părut că are atât de multă feminitate încât visam să îi pot purta toate hainele când o să cresc. În mare chiar s-a întâmplat asta. Inspiraţie pentru V for Vintage“, spune acum Laura.

De altfel, dacă îi privim ţinutele, putem observa că stilul vintage se resimte în mai toate acestea. Preferă să adopte un look simplu, însă cu ceva special, care oferă de altfel farmec stilului ei personal.

„Aş spune că sunt adepta stilului minimalist cu un twist, design contemporan mixat cu piese vintage. În funcţie de starea pe care o am şi de agenda zilei care începe, îmi aleg ţinuta fără să mă leg de un stil anume“, mai explică tânăra bloggeriță şi antreprenoare.

Accesorii esențiale

Pentru vară preferă rochiile fluide, maxi, din materiale naturale. Şi pentru că este fidelă conceptului „V for Vintage“, caută inspiraţie în creaţiile designerilor români. Şi, de cele mai multe ori, o şi găseşte. Pe timp de vară consideră esenţiale accesorii precum pălăria şi ochelarii de soare. Am adăuga că îi plac şi bijuteriile, preferabil cu un aer vintage. Printre cele în top se numără cerceii şi brăţările pentru glezne. De altfel, Laura este o apariţie şi prin mixul de accesorii pe care îl alege pentru fiecare ţinută. Un mix aparent simplu, dar care de fapt dă farmec întregii ţinute. Pe lista de „must have“, Laura a trecut pentru vară şi orice piesă vestimentară cu spatele lăsat gol.

Garderoba de vacanță

Şi dacă tot este vară, garderoba de vacanţă este un subiect important. Mai ales când pleci cu avionul şi eşti limitată de numărul de kilograme admise la fiecare bagaj. Laura Călin are însă o soluţie la îndemână, care implică şi o activitate pe care orice femeie o adoră: shopping-ul.

„În funcţie de destinaţie, îmi pun în valiză piese pe care le pot combina uşor, care îmi lasă libertate de mişcare şi adaptare la distan-ţe lungi, făcute la pas. Fără tocuri, prin urmare. Îmi place să descopăr în destinaţiile alese piese autentice din cultura locală care să îmi îmbogăţească experienţa şi garderoba“, spune zâmbind aceasta.

Garderoba Laurei este impresionantă, mai ales prin felul în care reuşeşte să combine piesele vestimentare, iar ea recunoaşte că nu întot-deauna dă dovadă de chibzuinţă când vine vorba de achiziţii din zona de fashion. Este şi dificil să îţi impui limite când te învârţi într-o lume dinamică şi creativă cum este cea a modei.

„Îmi achiziţionez piesele care îmi plac fără să îmi fixez un buget lunar în prealabil. Şi nici nu îmi calculez vreodată investiţiile în garderobă. Sunt fericită că îmi trăiesc viaţa printre oameni creativi şi sunt la curent cu cele mai noi colecţii pe care le lansează. Dar dacă e să ne legăm totuşi de cifre, uneori cheltuiesc mai mult decât mi-aş dori şi atunci cuvântul investiţie îmi sună mult mai bine.“

De altfel, cele mai mari extravaganţe în materie de achiziţii vestimentare se întâmplă tot la târgul pe care îl organizează de aproape un deceniu şi care a ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Acolo găseşte mixul preferat de design nou, fresh, cu piese vintage, greu de găsit, care dau farmec unei ţinute. Cerceii vintage se numără de altfel printre accesoriile preferate, iar aici este greu să te opreşti la o singură pereche. „Extravaganța începe cu designul românesc contemporan şi se termină cu pie-se vintage autentice“, recunoaşte Laura.

Cum să-ți conturezi un stil personal

Dacă ar fi să ofere un sfat celor care sunt în căutarea stilului personal, Laura vorbeşte din propria experienţă. Deşi se învârte printre designeri, iar cunoaşterea tendinţelor face parte din „fişa postului“, ea nu se limitează niciodată la ceea ce „se poartă“ într-un sezon sau altul. Caută mai degrabă autenticul şi mai are un secret: „Sfatul meu este să nu porţi niciodată piese vestimentare care nu ţi se potrivesc doar pentru că fac parte din trendurile momentului. “


Flash quiz

Piesa vestimentară preferată?

Rochia.

Roşu sau negru? 

Roşu.

Casual sau elegant? 

Eclectic.

Pălărie sau eşarfă? 

Pălărie.

Plic sau tote?

Ambele.

Cu toc sau fără toc?

Fără.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă