14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSfatul designerului. Ţinute pentru zilele ploioase de primăvară

Sfatul designerului. Ţinute pentru zilele ploioase de primăvară

Primăvara este prin definiţie capricioasă. Însă nu trebuie să te laşi descurajată de zilele ploioase sau cu vânt. Indiferent de capriciile vremii, poţi să arăţi spectaculos, fie că mergi la birou sau ieşi în oraş.

Ţinutele de primăvară sunt versatile, deşi uneori dificil de ales. Nu este suficient de cald încât să poţi pleca de acasă în sacou, dar nici suficient de frig încât să nu renunţi la palton. De aceea, una dintre cele mai bune variante este să te îmbraci în straturi. De asemenea, nu uita de pardesiu sau trenci, care te pot scoate din orice încurcătură stilistică şi sunt mereu în trend, reinterpretate de designeri. Dacă stilul tău este mai casual sau spre rock chic, atunci poţi opta pentru o geacă de piele. Este perfectă şi peste  o rochie, dar şi într-o ţinută cu jeans şi cămaşă.

Layering şi materiale uşor călduroase

De asemenea, sacourile completează perfect ţinutele de primăvară. Dacă porţi pe sub un trenci un sacou, iar în timpul zilei temperaturile cresc brusc, aşa cum s-a întâmplat în această perioadă, atunci poţi renunţa la trenci şi rămâne în sacou. Nimic mai simplu! Asortează la acesta o cămaşă din materiale fluide sau chiar un pulover subţire pentru un look casual.

Pantalonii sunt nelipsiţi din ţinutele de primăvară, fie că vorbim de pantaloni drepţi, salopete sau jeans. Se poartă în continuare talia înaltă, iar dacă nu te avantajează această variantă, poţi încerca pantalonii cu talie normală. Este foarte important însă ca aceştia să nu fie nici prea mulaţi şi nici prea largi, altfel îţi vor scoate în evidenţă tocmai neajunsurile pe care ai vrea să le ascunzi.

Accesoriile, esenţiale

Pentru că zilele ploioase nu-ţi permit prea multe artificii stilistice, îţi propun să îţi înveseleşti ţinutele cu accesorii pline de culoare: genţi pictate, care au particularitatea de a fi unicat, eşarfe cu imprimeuri speciale, broşe spectaculoase sau accesorii pentru păr. Ce este important: totul trebuie să fie de calitate, mai ales în cazul genţilor. Materialele de calitate – precum pielea, în cazul genţilor şi al pantofilor, sau mătasea în cazul eşarfelor – cad diferit, au o textură specială, atrag în mod subtil şi delicat privirile.

Pe de altă parte, dacă încă nu ai curajul să porţi pantofi, botinele sunt o variantă perfectă de compromis. Alege unele cu un design special, care te vor face să te simţi elegantă. 

Indiferent ce alegi, nu uita că eleganţa vine din atitudine. Indiferent că eşti o fire copilăroasă sau sobră, feminină şi senzuală sau puternică, ceea ce exprimi prin atitudine te defineşte şi îţi completează stilul vestimentar.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă