Liviu Dragnea: Trebuie făcut referendum privind familia, dar e necesară o soluție și pentru oamenii cu altă orientare sexuală

de Mihai Diac , 08 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:56, 08 martie 2017
Foto: Arhivă

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, marți seară, la Antena 3, că referendumul privind familia trebuie făcut, dar în paralel trebuie găsită o soluție și pentru acea categorie de oameni care au "alt tip de orientare sexuală".

"Acel referendum trebuie făcut, aș fi vrut să se poată face, așa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu știu dacă mai este posibil. În același timp, și spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realiști. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poți să întorci capul și să spui că nu există, că sunt mulți, că sunt puțini, și acolo trebuie generată o discuție, să vedem care poate să fie soluția corectă care să lase și această dorință firească și inițiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluție și pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt și el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu", a recunoscut Liviu Dragnea.

Liderul PSD declarase anterior, încă din momentul lansării ideii unui referendum privind definiția familiei, că această definiție, promovată de PSD, se va referi la varianta tradițională a familiei.

"Subiectul este foarte sensibil, dar este și foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democrație participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt 3 milioane de semnături, nu poți să negi lucrul ăsta, nu poți să nu iei în seamă 3 milioane de români care au spus ceva. Și atunci cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituție sau nu? Doar întreaga societate prin referendum", a explicat Liviu Dragnea, marți seară.

Comentarii

 • crestin

  08 martie 2017 11:15

  DOAMNE AJUTA ! CRESTINII IUBESC FAMILIA FORMATA DINTR-UN BARBAT SI O FEMEIE, ROMANII TREBUIE SA FIE FERMI, CAND FAMILIA CRESTINA ESTE PUSA IN PERICOL, CUM ESTE CAZUL PARTENERIATULUI CIVIL, CARE PARTENERIAT CIVIL ESTE IMPUS DE CEI DE PESTE TOT, FARA SA SE TZINA CONT, CA IN ROMANIA CRESTINII ORTODOXI SUNT MAJORITARI, ADICA CE SA FACEM, SA ACCEPTAM ORIENTAREA SEXUALA A UNORA SI ALTORA, PENTRU CA ASA VREA ue, PARDON, ROMANII AU INTRAT IN ue, NU PENTRU ASA CEVA SI ALTELE CARE SE PETREC TOT PE DOS, PE DOS SI IAR PE DOS, MA REPET, FARA CA SA SE TZINA CONT DE ASPIRATZIILE SI DORINTZELE NOASTRE DE CRESTINI, ADICA NOI VOTAM UNA SI SE FACE ALTA, CE VREA ue, VREA prin iubitul lor johanis klaus werner " GUVERNUL MEU, PARTIDUL MEU, POPORUL MEU, TZARA MEA, SASE SAPTE CASE ALE MELE SI CATE OR MAI FI ALE MELE............. " ?! NOI, ROMANII NU AVEM NIMIC CU CEI DE ALTA ORIENTARE SEXUALA, CI AVEM, CE AVEM, CU PATIMA SI PACATUL LOR ?! NOI, OAMENII TREBUIE SA NE RUGAM PENTRU INTOARCEREA LOR PE CALEA CEA BUNA, CA SA NU PIARDA MANTUIREA, DOAMNE AJUTA !!! UN CRESTIN PENTRU ALT OM CARE ESTE TOT CHIPUL LUI DUMNEZEU, DOAMNE AJUTA-L !

  raspunde comentariului
 • Kurrupt

  08 martie 2017 0:50

  Șeful statului capră de când se screme să facă referendumul pro-kurrupție și să găsească o soluție și pentru pizderii tradiționali... nu-i ăsta același lucru dar bine făcut pe invers, fanaticilor?!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design