16.3 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialLia Olguța Vasilescu: Prin noua lege, femeile care au trei sau mai...

Lia Olguța Vasilescu: Prin noua lege, femeile care au trei sau mai mulți copii se vor pensiona mai repede

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți, la Antena 3, că viitoarea Lege a pensiilor, aflată în pregătire, va aduce facilități și pentru femeile care au cel puțin trei copii.

Ministrul Muncii a declarat că, potrivit noii legi, femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

Lia Olguța Vasilescu a susținut că posibilitatea pensionării anticipate a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că, după ce au deja doi copii, se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Ministrul Muncii a mai precizat că, pentru finalizarea proiectului, ”am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru. Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a susținut că punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în anul 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...

Universitatea Craiova, victorie cu CFR-ul lui Mutu! Oltenii au urcat pe locul doi. Cum arată clasamentul play-off-ului

Universitatea Craiova a învins-o în deplasare pe CFR Cluj cu scorul de 2-1, în prima etapă din play-off-ul Ligii 1. La fel ca și...
Ultima oră
Pe aceeași temă