4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialLia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, este revoltată de alocația prea mare primită...

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, este revoltată de alocația prea mare primită de un părinte, la patru luni după ce alocația a fost blocată

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a criticat, sâmbătă, alocația pentru copil primită de un tată din județul Sibiu. 

Ciudat este faptul că această alocație a fost primită în anul 2016 și a fost blocată în ianuarie 2017, dar ministrul Lia Olguța Vasilescu se revoltă pentru această situație în luna mai.

Revolta ministrului Vasilescu, exprimată sâmbătă pe Internet, a fost generată de un mesaj postat vineri pe Facebook. Mesajul de vineri era un link de la un articol dintr-un ziar central, care se referea la o alocație pentru copil în valoare de 35.000 de euro lunar – sumă record pentru România.

Doar că articolul care demasca alocația record datează din septembrie 2016, iar după aceea plata alocației a fost sistată. Din ianuarie 2017, alocația a fost recalculată, pentru acest copil, la suma de 1064 de lei pe lună.


Citește și: Autoritățile din Sibiu au sistat plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului de 35.000 de euro lunar – cea mai mare din România

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro lunar, a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere.


Chiar dacă situația e rezolvată de patru luni, ministrul Lia Olguța Vasilescu acuză această problemă, sâmbătă, printr-o postare pe Facebook.

"Nu e singurul care primește 35 000 euro indemnizație de creștere copil! Știți câți ani trebuie sa contribuie un astfel de tătic care primește timp de doi ani, lunar, o suma de 100.000 lei? 200 de ani!!! Și unii spun ca merita astfel de indemnizații pentru ca "au cotizat destul la stat". N-am auzit pe nimeni care sa fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât sa acopere cuantumul unei astfel de indemnizații!", scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ministra Muncii nu oferă niciun exemplu concret legat de asemenea alocații uriașe, cu excepția celei din anul 2016, care a fost blocată încă de acum patru luni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă