13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFaimoasele bone din Marea Britanie sunt instruite de foști agenți secreți pentru...

Faimoasele bone din Marea Britanie sunt instruite de foști agenți secreți pentru a respinge tentativele de atac sau de răpire

Prestigiosul Norland College, unde este formată elita bonelor britanice, recurge acum la specialiști din domeniul informațiilor militare pentru a le pregăti pe super-bone să facă față oricărei amenințări, relatează miercuri AFP citată de Agerpres.

Situată la Bath, în vestul Angliei, instituția asigură de 125 de ani o formare de înalt nivel în îngrijirea copiilor.

Fetele care absolvă această instituție sunt căutate în toată lumea, una dintre ele fiind angajată de prințul William și ducesa de Cambridge pentru a se ocupa cu normă întreagă de fiul lor George.

În plus față de cursurile clasice, cum ar fi cele de psihologie, alimentație sau prim-ajutor, procesul de educație de trei ani prevede acum și o formare în materie de securitate, asigurată de foști membri ai serviciilor secrete britanice.

Ideea, explică instituția într-un comunicat, este de a le sensibiliza pe bone la situațiile potențial periculoase pe care le pot întâlni, în special în mediile înstărite în care riscul de atac sau de răpire este mai mare.

"Formarea noastră vizează să le asigurăm studenților noștri cunoștințele și aptitudinile de care au nevoie pentru a se ocupa de copii în lumea modernă", a subliniat Janet Rose, directoarea instituției.

Astfel, în programă au fost incluse lecții de conduită pentru a ieși rapid dintr-o situație delicată, dar și de securitate cibernetică, pentru a evita o deconspirare, pe rețelele sociale, a obiceiurilor de rutină ale familiei în care sunt angajate bonele.

Această formare vizează să le asigure bonelor "o bază pentru a anticipa și a se pregăti de schimbări potențial amenințătoare în mediul lor", a spus Paul Gibson, fost șef al antiterorismului britanic.

În ultimii ani Norland College a completat deja formarea bonelor sale cu cursuri de autoapărare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă