9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCinci verișori au fost preluați de Protecția Copilului Vaslui după ce mama...

Cinci verișori au fost preluați de Protecția Copilului Vaslui după ce mama l-a MUȘCAT pe unul dintre ei

Cinci verișori cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani din municipiul Huși, care erau crescuți într-o singură cameră de două mame surori, au fost preluați, luni, de Protecția Copilului Vaslui, informează Mediafax.

Cele două femei sunt acuzate de neglijență. În plus, o fetiță de un an și nouă luni a fost mușcată de mână de mama sa.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat copiii în baza unei ordonanţe preşedinţiale dată de către instanţă, după ce unul din ei, o fetiţă de un an şi nouă luni, a fost muşcat de mână de către mama sa.

Agresiunea în cazul fetiței a fost sesizată de o rudă de-a femeii, ulterior poliţiştii stabilind că reclamația se confirmă.

”Pe lângă această agresiune, s-a constatat că minorii sunt neglijaţi, nealimentaţi corespunzător, iar cele două mame nu le asigură suportul emoţional. Copiii, care nu au filiaţie paternă, asistau la diverse forme de cerşetorie practicată de către cele două femei. În momentul în care au fost preluaţi, minorii erau murdari şi cu pediculoză”, a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Femeia care şi-a muşcat fiica va fi cercetată de poliţişti pentru violenţă în familie.

De altfel, în momentul în care reprezentanții DGASPC Vaslui şi executorul judecătoresc au intrat în locuinţă pentru a prelua cei cinci copii, femeia a dat drumul la o butelie şi a ameninţat că va da foc. Astfel, în acest caz a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

Cei cinci copii au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....
Ultima oră
Pe aceeași temă