Biserica Catolică din România critică propunerea legislativă privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

de Mihai Diac , 06 martie 2017 - stire actualizata la ora 19:50, 06 martie 2017
Foto: Arhivă

Biserica Catolică din România dezaprobă propunerea legislativă privind parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex şi solicită Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, retragerea acestei iniţiative.

Conform acestui document, parteneriatul civil între persoane de același sex ar reprezenta un atac la demnitatea persoanei şi la integritatea familiei.

Scrisoarea deschisă este semnată de cardinalul Lucian, preşedinte al Conferinţei Episcopilor din România.

"Dat fiind proiectul de lege mai sus amintit, episcopii catolici din România doresc să aducă la cunoştinţa forurilor abilitate şi a societăţii civile poziţia Bisericii Catolice faţă de viaţă şi căsătorie. Societatea are drept celulă de bază familia. Prin recunoaşterea oficială a instituţiei căsătoriei, societatea aduce o recunoaştere specială angajamentului asumat din dragoste, în mod liber şi responsabil, de către un bărbat şi o femeie, de a întemeia o familie, legându-şi vieţile într-o relaţie de fidelitate, stabilă, durabilă, în care se vor naşte şi vor fi educate noile generaţii", menționează scrisoarea deschisă.

Biserica Catolică subliniază, în acest document, că darul vieţii are un curs firesc, iar natura are legile sale înscrise în Creaţie.

"Biserica doreşte să amintească faptul că darul nepreţuit al vieţii are un curs firesc, iar natura are legile sale înscrise în Creaţie. Această recunoaştere din partea societăţii este legată de faptul că familia, astfel definită, aduce un serviciu de cea mai mare importanţă binelui comun, asigurând supravieţuirea biologică şi culturală a comunităţii. Recunoaşterea din partea societăţii a instituţiei familiei nu reprezintă, aşadar, o simplă oficializare a unei relaţii private între persoane", potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România.

Comentarii

 • Ioan

  06 martie 2017 22:09

  Oamenii au fost creatia si voia lui Dumnezeu ci nu ai Bisericii Catolice.

  raspunde comentariului
 • Ecce Homo

  06 martie 2017 21:42

  BisericaCatolică evident vrea ca tainele să rămână taine...

  raspunde comentariului
 • De ce n-ați pus steluțele de rating la articol, șoroșijdilor ? ...așa sună ordinu' șpețial dă la Bruksăl, Embassy, Szorozs, ca să nu se evidențieze atitudinea cititorilor favorabilă Bisericii Catolice

  06 martie 2017 20:07

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design