Consumarea excesiva de mancare dubleaza riscul dobandirii problemelor de memorie in cazul oamenilor in varsta. Cercetatorii au descoperit ca pacientii care aveau un aport alimentar de 2,100 de calorii, zilnic, erau mai predispusi sa aiba probleme cognitive.
Savantii ii sfatuiesc pe cei trecuti de prima tinerete sa abordeze o dieta saraca in calorii, pentru a-si pastra integritatea mintala si pentru a preveni aparitia bolii Alzheimer.
Oamenii de stiinta din S.U.A. au cooptat 1200 de subiecti carora le-au studiat obiceiurile alimentare. Acestia aveau intre 70 si 89 de ani, nu sufereau de dementa si erau intr-o stare buna de sanatate.
Subiectii au fost supusi unor teste de memorie pentru a evalua competenta cognitiva. Oamenilor li s-a impus o anumita dieta. Ei au fost impartiti in trei grupe: cei care consumau intre 600 si 1500 de calorii pe zi, cei care aveau un aport intre 1500 si 2100 de calorii si cei care mancau de la 2100 de calorii in sus.