12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTENDENCE 2105 va stabili tendinţele de toamnă şi iarnă pentru accesoriile fashion:...

TENDENCE 2105 va stabili tendinţele de toamnă şi iarnă pentru accesoriile fashion: autocolantele tatoo, genţile în stil clasic cu aer sportiv iar ca şi culoare, negrul

Printre accesoriile la modă se numără eşarfele exclusiviste, şalurile şi  genţile trendy. Acestea, precum şi ultimele idei privind curelele, ceasurile, bijuteriile şi decoraţiunile se vor regasi la cea mai importantă manifestare din domeniul decoraţiuni, accesorii şi lifestyle pe perioada verii, şi anume,  târgul TENDENCE, care se va desfăşura în perioada 31 august – 3 septembrie la Frankfurt. În avanpremieră putem să vă spunem că în afară de retro, vintage şi etnic, în materie de fashion, la modă vor fi autocolantele tatoo, genţile în stil clasic cu aer sportiv, papionul iar ca şi culori, negrul va fi culoarea în tendinţe pentru sezonul rece.

Motivul pentru care accesoriile de fashion se vor regasi la un târg de decoraţiuni şi accesorii pentru casă este simplu, toate aceste fiind reunite sub pălăria largă a ceea ce numim lifestyle. “Accesoriile de modă nu mai sunt restricţionate de magazinele de lifestyle. Astăzi nu este ceva neuzual ca într-un magazin de interior şi mobilier, conceptstor, magazine de bijuterii sau unul de porţelan şi ceramică să se poată cumpăra genţi, eşarfe sau ochelari”, spune Yvonne Engelmann, Director Secţie Giving la Tendence. “Ce este important la acest târg este faptul că aici se fixează tendinţele pentru sezonul rece atât pentru decoraţiunile de interior cât şi pentru accesoriile de fashion, toate în legătură cu alte sortimente de bază.” adaugă Yvonne Engelmann.

Aşadar la ce să ne aşteptăm pentru sezonul viitor în materie de modă şi idei noi privind accesoriile? Ce materiale, ce modele şI forme, ce culori vom purta?

În ceea ce priveşte TENDENCE, o privire rapidă asupra colecţiilor din noul sezon arată o tendinţă către contraste şi feminitate precum şi spre retro – elementele exagerate şi complicate ale anilor ’60 şi ’70, ca de exemplu look-ul gotic sumbru. Accentul se pune nu numai pe culori calde dar în primul rând pe cele închise. Negru este incontestabil culoarea în tendinţe pentru sezonul rece care urmează, eventual în combinaţie cu alb. Urmează griul şi o varietate de umbre noroioase. Culorile în contrast includ albastru azur precum şi tente de roşu, de la tomat la Marsale precum şi galbenul muştar.

O noutate importantă privind accesoriile este autocolantul tatoo, înainte acesta reprezentând deliciul petrecerilor pentru copii iar acum devenind acceptabil pentru marea modă. Un exemplu în acest sens este “Flash Tatoo” care decorează încheieturile şi degetele. Autocolantele aurii sau argintii se bazează pe piese de bijuterii şi asigură purtătorului o impresie spumoasă, în funcţie de tipul petrecerii.

La bijuterii, forma rotundă va fi cea dominantă iar ca idei se vor purta pandantive cu modele delicate, câteodată supradimensionate, lanţuri lungi filigramate, cercei mari şi coliere etnice pentru care se va folosi un mix de culori şi materiale.

Şi la genţi culorile sunt importante. Modelele neîmpodobite negre sau maro sunt acum decorate cu cusături, fermoare sau mici aplicaţii în culori contrastante ca roşu tomat, roz sau petrol. În acest mod chiar şi modelele clasice prezintă un aer sportiv. Aceste accente de tip sport sunt însă însoţite de elemente elegante, noile modele de genţi constituindu-se astfel în accesorii care se încadrează perfect în stilul urban.

Papionul este din nou la modă şi aceasta nu numai pentru bărbaţi. În această toamnă, femeile vor purta costume clasice cu cravată sau papion. Materialele din care acestea vor fi confecţionate pot fi mai puţin tradiţionale, putând fi astfel tricotate, croşetate sau făcute din lână.

La rândul său, cureaua este vintage şi purtată peste haină, blazer, bluzon sau pulover de mărimi extralargi.

 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă