10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrezentati problema, UTIL va da solutia!

Prezentati problema, UTIL va da solutia!

Am pornit constructia unei case, acum sunt la amenajarile interioare si m-am impotmolit. In bucatarie am conducta de gaze pe peretele din dreapta si cea de apa pe cel din stanga, in fata este fereastra dedesubtul careia se afla caloriferul. Credeti ca se poate realiza un design placut (potrivit)? Cum as putea aseza mobila de bucatarie?

Bucataria are dimensiunile 4,25x 3,75 m.
Bugetul este unul de criza (cat mai mic). Ne pregatim sa punem gresia si faianta si ar trebui sa stim unde trebuie acoperiti peretii in bucatarie.
(Andreia Lepadatu ñ Ploiesti)

Pentru solutie ne-am adresat unor specialisti:
Conceptul a fost propus de arh. Corina Marinescu (tel.: 0756.199.668) iar supervizarea si randarile au fost facute de arh. George Tatulea (tel.: 0728.554.112; e-mail: georgelaurentiu@gmail.com).

O bucatarie dinamica si moderna

Prin conceptul propus, spatiul bucatariei a primit culoare, functiune si forma.
Se propune amenajarea unor zone vitale care intra in componenta unei bucatarii: zona de luat masa, zona calda de preparare si zona rece de preparare.
Zona de luat masa este compusa dintr-o extensie a blatului de preparare care defineste zona calda a bucatariei. S-au ales scaune de tip bar pentru simplitate si functiune mai mare.
Zona calda a bucatariei este compusa din blatul de lucru si plita cu gaz de preparare. Mobilierul este simplu, fara contact direct cu pardoseala spatiului, dand senzatia de plutire pentru aceasta zona.
Zona rece de preparare s-a amenajat pe partea opusa, cuprinzand si zona din fata ferestrei, mascand astfel sistemul de incalzire.
Spatiul bucatariei comunica cu restul casei prin doi pereti comuni, din aceasta cauza s-a putut propune un artificiu de design prin constructia unui perete de plexiglas prin care lumina din restul casei sa poata inunda bucataria. Pe acest perete se poate organiza un spatiu de depozitare/expunere.
Spatiul din coltul bucatariei destinat centralei termice a fost mascat ca piesa de mobilier care intra in componenta zonei calde de preparare.
Mobilierul folosit este compus din blat termorezistent, placi pal, fiind executat la comanda din cauza formei si a dimensiunilor spatiului.
Peretele cu plita si centrala termica a fost placat cu un material tip lemn, tratat. Daca nu se doreste un asemenea material sau este prea piperat ca pret, se poate alege o vopsea cu proprietati foarte bune de curatare. Culoarea poate fi asemanatoare. Am gandit acel zid ca fiind o delimitare de culoare in bucatarie.
In partea opusa zidului cu plita si centrala termica este o fasie de gresie rosie fara rosturi. Aceasta fasie se continua si pe tavan cu o scafa rosie (gips-carton, cu o lumina orientata inspre tavan), avand si rolul functional de a proteja peretele de eventualele accidente de la spalator.
Pe peretele opus ferestrei se afla un raft de sticle. Din analiza planului se pare ca se poate face o spartura in perete pentru a adaposti o piesa de mobilier, in cazul propus, un raft pentru sticle de vin. Am astupat gaura din perete cu un perete din plexiglas rosu pentru a ilumina bucataria cu lumina din holul scarii. In loc de plexiglas se poate opta la o solutie cu sticla.
Pentru o solutie concreta privind spargerea zidului in locul indicat prin concept va recomandam sa va adresati arhitectului care a proiectat casa.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă