Expo Casa Mea – tehnic şi elegant

de Ion Diamandi , 23 mai 2013
ion diamandi

Ediţia din acest an a târgului care a reunit sub acelaşi acoperiş cele mai diverse soluţii pentru întreaga casă s-a dovedit extrem de echilibrată, regăsindu-se aici toate sectoarele şi tendinţele importante ale momentului. În plus, nota caracteristică a fost cea de eleganţă, inclusiv în cazul standurilor unde se prezentau cu predilecţie soluţii tehnice, acest fapt demons­trând, o dată în plus, că cei doi termeni – tehnic şi elegant, pot coexista foarte bine.

Standurile s-au întrecut în a oferi un cadru plin de design soluţiilor şi produselor prezentate, iar tenta de eleganţă s-a datorat în primul rând prezenţei numeroase a designerilor şi arhitecţilor de interior sau de obiect care au asigurat o consultanţă permanentă pentru vizitatorii interesaţi şi au ridicat nivelul calitativ şi estetic al manifestării. O altă cauză a ambientului elegant a fost ca urmare a ofertei bogate de decoraţiuni şi mobilier de o anumită calitate, predominând cel de lemn masiv, de la mobilierul personalizat cu fier forjat şi lemn masiv, la cel pictat precum şi cel de artă. În ceea ce priveşte decoraţiunile am remarcat pe cele care pot înnobila orice casă, şi anume, cele “meşteşugite” din fier forjat bătut manual propuse de arh. Mircea Ţibuleac, precum şi cele din sticlă pictată manual de Iulia Dohmen.

Printre cele mai bine reprezentate domenii se pot enumera soluţiile de protecţie solară(este chiar momentul potrivit), materialele de fini­sare, sezonul renovărilor fiind la vârf – vopsele şi lacuri de calitate, cărămidă aparentă şi pavaje din argilă, pardoseli, covoare, corpuri de iluminat, accesorii etc., soluţii constructive pentru case, nelipsind cele cu structură din lemn sau metal şi soluţiile pentru case eficiente energetic, accesorii şi decoraţiuni pentru grădină, unelte şi scule pentu bricolat precum şi pentru grădină, sistemele de plăci de gips-carton etc.

Bineînţeles nu au lipsit vedetele: maşina robot de tuns iarba de la Bosch, uşa de garaj care asigură energie de la MCA, sistemul Pavatex de izolare termică şi fonică pe bază de lemn (T&S Data), peretele verde propus de irigaţii-automatizate. Vizitatorii s-au arătat foarte interesaţi de soluţiile ecologice: casele din baloţi de paie propuse de Earth Safe Design, precum şi cele pentru bedding oferite de Green Future.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design