15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum realizăm sistemul electric şi iluminatul în bucătărie

Cum realizăm sistemul electric şi iluminatul în bucătărie

Toate circuitele electrice care alimentează o încăpere cu indice mare de umiditate, cum este şi bucătăria, trebuie să fie protejate ­printr-un dispozitiv diferenţial, de mare sensibilitate. Electricianul dumneavoastră trebuie să cunoască toate regulile de amplasare a cablurilor în cadrul unei bucătării, precum şi detaliile legate de împământarea specială a electrocasnicelor mari.

O bucătărie modernă presupune, de asemenea, o multitudine de echipamente high-tech, menite să vă scutească de efort şi să vă ajute să economisiţi timp. Atenţie însă, acest lucru înseamnă că veţi avea şi multe aparate – mari consumatoare de curent electric.

Asta nu înseamnă neapărat că factura dumneavoastră la energie electrică va creşte dramatic, ci că fiecare dintre aceste aparate va avea nevoie obligatoriu de prize individuale şi chiar de circuite electrice separate.

Astfel, în cazul unei defecţiuni, va fi afectată o singură priză, res­tul instalaţiei putând funcţiona fără întrerupere şi fără alte probleme pentru dumneavoastră.

Economie de energie

Pentru a economisi energia nece­­sară acestor electrocasnice, folosiţi întotdeauna electrocasnice din clasa energetică A sau A+, orientaţi-vă către combine frigorifice dotate cu compresor separat pentru frigider şi congelator şi către becuri ecologice pentru instalaţia de lumină.

Pentru a vă feri de orice fel de probleme, urmaţi câţiva paşi în utilizarea instalaţiei electrice din bucătărie:

Nu lăsaţi în incintă în priză, după folosire, aparate electrice şi evitaţi să folosiţi prelungitoare;
Planificaţi circuite separate pentru maşina de spălat, boiler, aer condiţionat, frigider;
Folosiţi prizele multiple atunci când aveţi mai mulţi utilizatori amplasaţi în aceeaşi zonă;
La montarea ventilatoarelor, fo­lo­siţi un dispozitiv special, care să permită reglarea timpilor de func­ţionare ai acestora;
Pentru a economisi curentul elec­tric, puteţi monta detectoare de mişcare, prin intermediul cărora se poate regla aprinderea şi stingerea automată a luminii în această încăpere.

Cu ajutorul unui electrician priceput şi al unor produse electrice de foarte bună calitate bucătăria dumneavoastră va beneficia de instalaţii electrice sigure, care vor funcţiona fără probleme.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă