Ce culori alegi pentru o bucatarie mica

de Elena Virlan , 26 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 02:43, 26 ianuarie 2016

Amenajarea unui spatiu mic impune anumite restrictii si in ceea ce priveste culorile. Asta cu atat mai mult cu cat spatiul respectiv nu beneficiaza de o fereastra sau dispune de una foarte mica.

Printre cele mai vitregite incaperi se numara si bucatariile apartamentelor mici de bloc. Intr-o astfel de camera designerii ne sugereaza sa utilizam culori deschise si cat mai mult alb. De asemenea, ne recomanda ca nuantele puternice sau inchise sa fie utilizate moderat, de preferat ca accente.

De exemplu, daca preferati o culoare inchisa, ar fi bine sa o folositi pe cel mult un perete. Ar fi bine ca aceasta sa se gaseasca la elementele de decor mai mici sau la anumite finisaje ale incaperii, cum ar fi suprafata de deasupra spatiului de lucru.

Albul este o nonculoare binevenita intr-o bucatarie mica, dar nu este agreata de foarte multe persoane. Si asta pentru ca este responsabila de aspectul de “spital” pe care il creeaza intr-o incapere. Ei bine, pentru a obtine o atmosfera luminoasa si un efect de spatiu amplu, albul reprezinta cea mai buna varianta pentru finisaje si mobilier. Se poate apela si la un tapet special pentru bucatarie cu fundal deschis si modele lejere.

Decorul poate fi animat de multe accesorii colorate: textile (fata de masa, permute de scaun, perdele, servete etc.), vase expuse pe rafturi la vedere, ustensile pentru gatit, decoratiuni etc. Pe electrocasnicele albe (cum sunt in cel mai mare numar din cazuri) se poate aplica materiale cu diverse modele.

Daca nici aceasta varianta nu va surade, atunci optati pentru culori pastelate, suave, cu care puteti obtine o amenajare discreta, dar calda si primitoare.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design