18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial5 modalitati de a refolosi cutiile vechi de vopsea

5 modalitati de a refolosi cutiile vechi de vopsea

Reciclarea obiectelor casnice iti aduce multiple avantaje. In primul rand, reduci cantitatea deseurilor, ajutand astfel planeta. In al doilea rand, iti poti pune in practica creativitatea pentru a gasi noi utilizari obiectelor din sticla, metal, carton si nu numai.

In al treilea rand, poti salva banii pe care ar trebuit sa ii investesti in achizitionarea unor lucruri noi pentru casa. Te-ai gandit cate obiecte utile poti crea folosindu-te de cutiile de vopsea? Iata cateva idei.

1. Vaze pentru flori

Daca vrei sa completezi un decor vintage sau rustic, poti acoperi o cutie sau doua de vopsea cu un material textil (panza) peste care sa prinzi o panglica in forma de fundita. Umple-le cu flori proaspete si vei remarca imediat efectul decorativ.

2. Suport pentru pixuri si creioane

O cutie de vopsea mai mica poate fi transformata intr-un accesoriu excelent pentru birou. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti o bucata de hartie colorata pe cutie, astfel incat sa ii oferi un look atragator. In cateva clipe va deveni un suport simpatic pentru instrumentele de scris.

3. Felinare pentru gradina

Cu ajutorul unei masini de gaurit, poti crea gauri in forma de stelute, inimioare sau flori in cateva cutii. Introdu in fiecare cutie cate o lumanare si expune-le in gradina. Efectul decorativ va fi uimitor.

4. Ghivece pentru flori

Folosirea cutiilor de vopsea ca ghivece pentru flori reprezinta o modalitate economica de a anima terasa sau gradina. Prin urmare, alege cateva cutii de dimensiuni diferite, creeaza cate o gaura de drenaj in ele si fixeaza-le pe un suport din lemn (vezi galeria foto). In aceste cutii poti creste ierburi aromatice sau diverse specii de plante si flori.

5. Unitati de stocare

Cutiile mai mari si mai largi pot fi utilizate ca vase de stocare pentru ghemele de ata (pentru femeile care au atelier acasa) sau ca suporturi pentru butoane, cuie, suruburi si alte maruntisuri.

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă