Studiu. Cum ajută berea la prevenirea infarctului

de Elena Mitrovici , 12 mai 2016 - stire actualizata la ora 10:02, 12 mai 2016
Studiu. Cum ajută berea la prevenirea infarctului

O bere pe zi te-ar putea proteja de atacuri de cord, spun unii oameni de ştiinţă. Cercetătorii italieni au descoperit că un consum zilnic de până la 650 ml de bere ar reduce, cu aproximativ 25%, riscul de boli cardiace, scrie The Independent.

Citește si: 8 afrodiziace bizare pe care lumea chiar le consumă pentru a-şi îmbunătăţi viaţa sexuală. Două dintre ele te-ar putea ucide

Institutul Neurologic Metideranean Pozzilli a făcut o super-analiză asupra a 150 de studii, din care a reieşit că majoritatea femeilor pot bea o bere pe zi, iar cei mai mulţi bărbaţi chiar două, fără să aibă nici un efect negativ asupra sănătăţii lor.

Studiul, publicat în jurnalul Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, a mai reliefat faptul că berea oferă o protecţie faţă de bolile de inimă asemănătoare cu vinul, dar mult mai bună decât băuturile spirtoase.

Epidemiologii au ajuns la concluzia că alcoolul conţinut în bere ar putea creşte nivelul de colesterol bun, reducând astfel riscul de boli cardiace. Ei avertizează, însă, că un consum excesiv de alcool dăunează mai multor organe interne şi este o adevărată problemă socială şi de sănătate publică.

Citește si: Pepenele, fructul care nu trebuie să-ți lipsească din frigider în această vară. Ce proprietăți miraculoase are

Totuşi, prof.univ.dr. Annie Britton, din Marea Britanie, a declarat, pentru The Independent, că rezultatele acestui studiu trebuie interpretate cu precauţie. Există suspiciuni că studiile epidemiologice pe care se bazează ar putea fi greşite, iar efectele pozitive asupra inimii atribuite alcoolului, inclusiv berii, ar putea vi supra-estimate. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design