Pizza Margherita este o alegere excelentă pentru o seară în care ţi-ai propus să vizionezi filme. Pregătită după reţeta sugerată de readersdigest.ca, pizza este gata în mai puţin de o oră.
Ingrediente
- opt grame de drojdie uscată
- 250 ml de apă caldă
- o linguriţă cu zahăr
- 560 ml de făină
Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea
- o jumătate de linguriţă cu sare
- o lingură cu ulei de măsline
- 250 g de roşii la conservă
- 250 g de mozzarella, feliată
- o linguriţă cu sare
- o lingură cu parmezan ras
- trei linguri cu ulei de măsline
- piper după gust
- frunze de busuioc după gust
Mod de pregătire aluat
Într-un vas mic, se amestecă jumătate din cantitatea de apă cu zahăr. Se adaugă drojdia uscată. Se lasă maiaua la crescut timp de 10 sau 15 minute.
Într-un vas mare, se amestecă 250 g de făină cu sare. Se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei, în care se varsă maiaua.
Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul
Apoi, treptat, se adaugă celelalte 250 g de făină, uleiul de măsline şi apa rămasă. Se frământă bine, după care se formează o minge.
Se pune mingea de aluat într-un vas uns cu ulei de măsline şi se acoperă cu un prosop curat. Se lasă la crescut pentru 45 de minute.
Apoi, se aşază aluatul pe o suprafaţă acoperită cu făină şi se frământă timp de opt sau zece minute.
Se împarte aluatul în două bucăţi egale şi se întinde fiecare bucată, astfel încât să formeze un disc de 20 cm în diametru.
Mod de pregătire topping
Se preîncălzeşte cuptorul la 250 de grade Celsius, pentru 15 minute.
Citeşte şi: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Se aşază discurile de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se strivesc roşiile şi se împrăştie pe aluat cu ajutorul unei linguri. Se presară sare şi piper, după care se adaugă mozzarella, parmezanul ras şi frunzele de busuioc.
Se stropeşte cu o lingură cu ulei de măsline.
Se reduce temperatura la 230 de grade Celsius şi se dă pizza la cuptor pentru 15 sau 20 de minute.