Sănătoase și potrivite pentru petreceri, aceste rulouri vegetariene sunt extrem de gustoase și sățioase.
INGREDIENTE
– un pachet de foi de orez (12 foi)
– 3 sfecle mici
– 3 fire de ceapă verde
– 1 ardei gras roșu
– 1 ardei gras galben
– 2 morcovi
– 2 linguri ulei de măsline
– o lingură ulei de susan
– 2 linguri sos de soia
– o lingură sos de stridii
PENTRU TĂIȚEI
– 250 grame tăiței subțiri de orez
– 2 linguri ulei de susan
– 2 linguri sos de soia
– 2 linguri sos de stridii
– 1/2 linguriță pudră de curry
PENTRU SOS
– 4 linguri sos de soia light
– 2 linguri sos de stridii
– 2 linguri sos dulce de chilli
MOD DE PREPARARE
Sfeclele se coc până când furculița pătrunde ușor în ele. Se curăță și se taie 12 felii cât mai subțiri. Morcovii și ardeii se taie julienne și se călesc la foc iute, în ulei de măsline și susan, timp de 3 minute. Se adaugă sosurile și se amestecă. Legumele trebuie să rămână crocante.
Tăițeii de orez se înmoaie în apă fierbinte, se scurg și se amestecă cu restul ingredientelor.
Foile de orez se înmoaie câteva secunde în apă caldă. Se lucrează cu câte o foaie, pe rând. După ce ați înmuiat-o, se așază pe blatul de lucru. Se pune o felie de sfeclă, peste ea tăiței de orez, câteva felii de legume sotate și fâșii de ceapă verde. Se suprapun marginile laterale și apoi se rulează cu totul. Pentru sos, se amestecă toate ingredientele.
Se servesc la scurt timp de la pregătire, pentru ca foile de orez să nu-și schimbe consistența.