Rețeta veche “sârbușcă bucovineană” era folosită în satele din Bucovina la finalul secolului XIX. Aceasta este ușor de pregătit.
Ingrediente:
1 litru de apă
1 oală de zer
1 rădăcina de pătrunjel
6 cartofi
3 morcovi
3 cepe
1 mână de mălai
pătrunjel verde
mărar verde
sare
ulei
Cum se prepară:
Morcovii și pătrunjelul se taie în bucăți, iar ceapa se toacă mărunt.
Legumele călesc în ulei și apoi se fierb în apă amestecată cu zerul dat prin strecurătoare.
e pune cratița la foc domol și, după ce scade, se adaugă cartofii tăiați mărunt.
Se potrivește de sare și se pune încet mălai, amestecându-se ușor pentru a nu face cocoloașe.
La sfârșit se pune verdeața tocată mărunt.
Mod de servire:
Se mănâncă fierbinte cu mămăligă.
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Tradiții culinare:
Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.