10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMâncare de ștevie cu ou și mozzarella

Mâncare de ștevie cu ou și mozzarella

Ingrediente

– frunze de ștevie din belșug

– 5 fire ceapă verde

– o ceapă roșie

– o legătură de leurdă

– 5-6 căței de usturoi

– 4-5 ouă

– ulei de măsline

– 4-5 felii de mozzarella

– sare, piper, boia iute

Mod de preparare

Am spălat frunzele în câteva ape și am îndepărtat doar foarte puțin din codițe, apoi le-am lăsat deoparte într-un vas până am tocat ceapa, usturoiul și leurda.

Într-un vas cu 2 linguri de ulei de măsline am călit verdețurile, iar ștevia am opă­rit-o cu apă clocotită, atât cât să se înmoaie, 1-2 minute.

Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade.

Am mutat mâncarea de ștevie într-un vas Jena și am făcut câte o adâncitură din loc în loc, unde am spart câte un ou, deasupra am aruncat câteva felii de mozzarella (opțional) și am introdus vasul în cuptor pentru 20 de minute.

Pont! Pentru culoare, dar și pentru gust, de presărat un praf de boia iute la final.

Daniela Niculi / Food for your soul, www.danielaniculi.ro

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă