Ingrediente
– frunze de ștevie din belșug
– 5 fire ceapă verde
– o ceapă roșie
– o legătură de leurdă
– 5-6 căței de usturoi
– 4-5 ouă
– ulei de măsline
– 4-5 felii de mozzarella
– sare, piper, boia iute
Mod de preparare
Am spălat frunzele în câteva ape și am îndepărtat doar foarte puțin din codițe, apoi le-am lăsat deoparte într-un vas până am tocat ceapa, usturoiul și leurda.
Într-un vas cu 2 linguri de ulei de măsline am călit verdețurile, iar ștevia am opărit-o cu apă clocotită, atât cât să se înmoaie, 1-2 minute.
Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade.
Am mutat mâncarea de ștevie într-un vas Jena și am făcut câte o adâncitură din loc în loc, unde am spart câte un ou, deasupra am aruncat câteva felii de mozzarella (opțional) și am introdus vasul în cuptor pentru 20 de minute.
Pont! Pentru culoare, dar și pentru gust, de presărat un praf de boia iute la final.
Daniela Niculi / Food for your soul, www.danielaniculi.ro