16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMâncare de ștevie cu ou și mozzarella

Mâncare de ștevie cu ou și mozzarella

Ingrediente

– frunze de ștevie din belșug

– 5 fire ceapă verde

– o ceapă roșie

– o legătură de leurdă

– 5-6 căței de usturoi

– 4-5 ouă

– ulei de măsline

– 4-5 felii de mozzarella

– sare, piper, boia iute

Mod de preparare

Am spălat frunzele în câteva ape și am îndepărtat doar foarte puțin din codițe, apoi le-am lăsat deoparte într-un vas până am tocat ceapa, usturoiul și leurda.

Într-un vas cu 2 linguri de ulei de măsline am călit verdețurile, iar ștevia am opă­rit-o cu apă clocotită, atât cât să se înmoaie, 1-2 minute.

Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade.

Am mutat mâncarea de ștevie într-un vas Jena și am făcut câte o adâncitură din loc în loc, unde am spart câte un ou, deasupra am aruncat câteva felii de mozzarella (opțional) și am introdus vasul în cuptor pentru 20 de minute.

Pont! Pentru culoare, dar și pentru gust, de presărat un praf de boia iute la final.

Daniela Niculi / Food for your soul, www.danielaniculi.ro

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă