6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIdei de cadouri dulci. Colțul gurmandului: Ciocolateria Leonidas

Idei de cadouri dulci. Colțul gurmandului: Ciocolateria Leonidas

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, una dintre primele mele sugestii este Leonidas, iar celor din București vă recomand ciocolateria din strada Doamnei, unde puteți rezerva și o masă pentru a savura o felie de tort cu macarons la o „cafea a gurmandului“, o cicolată caldă ori o gauffre de Liege fierbinte sau, de ce nu, chiar cu înghețată.

Este vorba de noul concept Chocolates&Cafe, lansat de Leonidas care, pe lângă produsele de ciocolaterie consacrate, vine și cu alte deserturi, cafele și ciocolate calde, ceaiuri, freshuri, vinuri și spumante cu… foițe de aur. O idee bună de început ziua la o cafea cu un dulce grozav, dar și de încheiat o sea-ră la un pahar de vin.

Cum se apropie Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, pentru cei care vreți să-i faceți o surpriză persoanei dragi, o cutie cu praline sau alte delicii de la Leonidas, care se și prezintă, de altfel, ca „specialiștii în cadouri“ ar fi o alegere inspirată – și nu neapărat numai cu această ocazie, să nu uităm de 1 și 8 Martie, domnilor!

Găsiți zeci de sortimente: praline negre, puternice sau delicate, aromate, cu creme care mai de care mai tentante, ganache-uri din ciocolată neagră și cafea, inimi din ciocolată albă cu zmeură, trufe cu Marc de Champagne sau vișine învelite în ciocolată neagră. Iată și câteva idei nu doar cu ingrediente seducătoare, le-am zis eu, dar și cu denumiri sugestive: „Mystere“ cu ciocolată neagră și cremă de unt cu aromă de fistic, Iresistible albă, cu cremă de unt cu savoare de căpșune și Cointreau, „Desire“ cremoasă cu ananas și chiar „I love you“ cu ciocolată intensă și note citrice. Apoi, puteți alege una dintre frumoasele cutii de cadouri și configuratoare „ballotin“ prin care personalizați, practic, cadoul în funcție de  ce și câte sortimente vreți.

Știam de ceva vreme produsele Leonidas, dar abia după ce le-am testat „serios“ și am aflat mai multe despre fabricarea lor, am înțeles de ce sunt așa de lăudate, iar acum le pot recomanda cu încredere. În primul rând, am văzut aici ingrediente de calitate: unt de cacao 100%, unt și smântână naturale, delicatese precum cireșele Morello din Périgord, migdale din Italia, nuci din Grenoble ș.a.; apoi, toate produsele vin direct de la fabrica din Belgia – deși sunt peste 1.400 de magazine Leonidas în lume, aprovizionarea o face un singur laborator ce respectă fidel un rețetar consacrat de peste 100 de ani. Iar de peste 40 de ani Leonidas are același maitre chocolatier, Claude Sénéque. Leonidas are o istorie de peste 100 de ani în Belgia și e furnizor oficial al Casei Regale Belgiene. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă