13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend: Mâncare bună la Brașov

Gurmanderii de weekend: Mâncare bună la Brașov

 

Bun venit în orașul unde pe munți se simt urmele lui Dracula și urmele de schiuri, în farfurii se bat în smântâni Ardealul cu Bucovina, iar vinul turnat în pahare vine din cele mai valoroase crame din România.

Alina Miron, Hobbybucatar.ro

Am umblat prin Brașov și am ales câteva locuri bune, în care puteți mânca și bea mult mai bine decât acasă! Săptămâna aceasta vă prezentăm un bistro și un restaurant din Centrul Vechi.

Bistro Albert

Cotat cu 4,5 puncte din 5 pe Trip Advisor și aflat în top zece între cele peste două sute de localuri din Brașov – la un moment dat chiar pe locul 1 –, Albert Bed & Bistro este remarcabil.

Fie că te cazezi aici sau vii doar că să iei masa, acest Bed & Bistro îți oferă ocazia să simți cum timpul curge mai lent. Bea un pahar de vin în timp ce aștepți mâncarea și amintește-ți că așteptarea hranei este privilegiul tău.

Bucură-te de atmosferă, care este cu totul specială: beciul bine iluminat, renovat, este pus în valoare de un mobilier confortabil, stilat și de detalii luxoase. Arhitectul care s-a ocupat de acesta se numește Laviniu Vulcan.

„Mușchiul de vită este luat de la un producător local“, ne spune Antonela Panțuru, proprietara afacerii (împreună cu soțul ei). „Pastele sunt făcute de casă, dulceața de afine este făcută și ea de casă, pâinea și baghetele – la fel. Marșăm pe vinuri românești, puține sunt internaționale.“

De altfel, obsesia multor proprietari de bistrouri din Brașov este să susțină producătorii locali, alimentația naturală și gătitul slow food. Cultul pentru mâncarea hărnitoare și naturală este prezent, desigur, și la Bistro Albert.

Au pornit acum câțiva ani, iar beciul casei a fost transformat în bistro după o muncă de doi ani. Merită cel puțin o vizită. Dar s-ar putea să revii.

Albert, Bed & Bistro, Strada Republicii, nr. 38; Telefon 0722.886.054

www.facebook.com/BistroAlbert

Vino e Sapori

Denis și Gabriela, el chef și italian, ea designer și româncă, s-au întors în țară după aproape două decenii locuite în Italia. S-au stabilit în Brașov, locul ei de naștere, acum cinci ani, unde au deschis Vino e Sapori, chiar de 8 Martie. Pasiunea lui Denis pentru gastronomia românească și mediteraneană se potrivește cu atmosfera din Brașov, unde turiștii străini, dar și brașovenii vin special pentru preparatele home-made și ambientul familiar.

Am gustat câteva dintre preparatele lor. Nota 10! Înghețata e făcută de casă, cu ingrediente naturale. Are un gust fin, delicat și ușor de recunoscut și am primit-o lângă un ștrudel de mere cald și crocant.

Mușchiulețul de porc cu spanac, în foietaj, este poate un clasic, dar greu de nimerit de bucătarii fără experiență. Dar aici, spanacul tras în unt cu un pic de usturoi se simte bine în foaia fragedă de foietaj, iar carnea e făcută perfect, moale și suficient de suculentă.

Vino e Sapori, Str. George Barițiu, nr. 13; Telefon: 0368.468.593 www.facebook.com/restaurantvinoesaporibrasovx

Acest articol a fost publicat inițial pe www.vinul.ro.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă