13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend: Lunch la Bolo, în Vamă

Gurmanderii de weekend: Lunch la Bolo, în Vamă

Bolo Steak House e „probabil“ cel mai fain loc de mâncat și băut vinuri bune din Vama Veche – unde „probabil“ de-aia e pus între ghilimele, că e eufemism, să n-avem vorbe!

„Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc.“ Mai ales când ajung în Vamă într-o zi lucrătoare însorită și Vama e aproape pustie – apropo, să știți că e la fel de mișto și într-o zi ploioasă de octombrie, am încercat.

Pentru cine nu știe încă, Bolo e o Instituție – eu fac parte deja dintre cei de vârsta a doua și nu pot recunoaște decât trei astfel de instituții în Vamă: Bibi, Stuf și Bolo.

Lista lor de vinuri românești o depășește pe a multor restaurante cu pretenții până la cer. Și nici cea de mâncare nu e mai sărmană. Iar dacă cumva „ai o intrare“ la Călin, managerul, poți să ai plăcuta surpriză într-o frumoasă dimineață de vară să-ți „înmoi ciocul“ într-o „zmeurată“ – nu, nu e un smoothie! – de casă.

Un prânz bine gătit

Piept de porc gătit lent, la temperatură scăzută, alături de mămăliguță cu hribi, brânză rasă și ou de prepeliță, iar alături încă două-trei bucăți de mămăligă trasă la tigaie și învelită în bacon crocant – asta a fost „oferta zilei“ când am ajuns la Bolo. Savuros? E puțin spus… iar în zare se vedea… Nu! În cealaltă zare! Cuvee Guillaume 2014, adică 80% Pinot Noir și 20% Fetească neagră DOC CMD Dealu Mare. Cu vișinele și cireșele lui, cu taninurile bine coapte și caracterul lui jovial, dar demn, aduce nu doar o binevenită notă de prospețime pentru pieptul de porc și brânza rasă, ci și zâmbete recunoscătoare ale mesenilor.

Și-aș încăleca pe-o șa, să vă spun povestea așa! Numai că nu pot. Încă. Fiindcă la același prânz cei de la Bolo au pregătit și-o supă de -anghilă, creveți, midii și cartofi pe care nu mă pot abține să nu v-o arăt, s-o gustați măcar în imaginea alăturată.

Bolo Steak House Vama Veche

Tel: (+4)0727.842.968

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă