Cum se recunoaște aciditatea unui vin

de Cezar Ioan , 16 iunie 2017 - stire actualizata la ora 14:42, 16 iunie 2017
Cum se recunoaște aciditatea unui vin

În cazul vinurilor albe, aciditatea este „coloana vertebrală“: în lipsa acesteia – sau în cazul în care este scăzută –, vinurile albe ar părea „plate“, chiar sălcii.

În caz că vă întrebați cum percepem aciditatea, ea este cea care „lasă gura apă“ – spre deosebire de astringență, care „face gura pungă“ –, dar care, în condițiile în care avem de-a face cu un vin roșu armo­nios și echili­brat, e considerată, la rândul ei, o calitate.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design