Conservele, apa minerală, berea și vinul s-ar putea scumpi cu 30 la sută. Vezi motivele

de Mihai Diac , 21 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 10:12, 21 ianuarie 2016
Conservele, apa minerală, berea și vinul s-ar putea scumpi cu 30 la sută

Conservele de legume, apa minerală, berea și vinul s-ar putea scumpi cu până la 30 la sută, informează Digi 24.

Scumpirea ar putea afecta toate produsele vândute în ambalaje care nu sunt, ulterior, reciclate.

Mărirea prețurilor ar intra în vigoare din data de 1 februarie, prin intrarea în vigoare a unui act normativ care pune o taxă suplimentară pe acest tip de ambalaje.

Până în toamna anului 2015, reciclarea borcanelor, a cutiilor de conserve și a PET-urilor revenea unor organizaţii de trans­fer de responsabilitate. Acestea preluau de la companiile care produc şi importă bu­­nuri ambalate activitatea de co­­lec­­­tare şi reci­clare a deşeurilor de am­balaje.

Producătorii plăteau pentru acest serviciu, în medie, 65 de bani pe kilogram sau 650 de lei pe tonă.

Administraţia Fondului pentru Mediu a descoperit însă nereguli, iar aceste organizaţii au primit amenzi de 19 milioane de euro, pentru că au ra­por­tat can­tităţi de deşeuri colectate şi re­ci­clate mai mari decât în realitate. După primirea amenzilor, organizațiile au notitifcat autorităţile de mediu că renunţă la contracte.

Comentarii

 • Duica Radu

  30 ianuarie 2016 6:17

  Cautam colaboratori din toate localitatile tarii pentru o activitate simpla in timpul liber sau full-time la alegere,cu castiguri in timp scurt cateva luni.Cerintecalculator cu conexiune la internet,adresa de e-mail,seriozitate maxima.Materialul pregatitor sub forma unor lectii,este pus la dispozitie gratuit.Doritorii pot cere detalii la adresa de e-mailr.duicayahoo.com

  raspunde comentariului
 • sibnet

  22 ianuarie 2016 9:57

  In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet usa.com.Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design