15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ce alimente te ajută să îți accelerezi metabolismul și să slăbești

FOTO. Ce alimente te ajută să îți accelerezi metabolismul și să slăbești

Lupta cu kilogramele în plus este adesea dificilă și suficient de frustrantă încât să te determine să abandonezi. Iată ce ar trebui să incluzi în alimentația ta ca să îți accelerezi metabolismul și să te menții în formă.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea ce alimente ajută la accelerarea metabolismului și la pierderea kilogramelor în plus.

  1. Grapefruit

Dacă mănânci o jumătate de grapefruit la micul dejun sau înainte de masă vei consuma o cantitate mai mică de alimente. În plus, acest fruct este bogat în vitamina C și ajută la accelerarea metabolismului.

  1. Piper negru

S-a demonstrat că piperina, o substanță importantă din piperul negru, reduce formarea țesutului adipos și accelerează metabolismul.

Citește și: Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești 100 de ani

  1. Scorțișoară

Acest ingredient scade nivelul de zahăr din sânge și scade pofta de mâncare. Scorțișoara poate fi adăugată în ceai, cafea sau iaurt.

  1. Ouă

Unele studii au arătat că ouăle consumate la micul dejun scad numărul de calorii consumate în timpul zilei. Ouăle au puține calorii, dar multe proteine și alți nutrienți benefici pentru organism. 

  1. Mere

Aceste fructe nu numai că îți satisfac pofta de dulce, dar te țin departe de zahărul rafinat, care duce la creșterea în greutate. De asemenea, coaja merelor este bogată în fibre.

Citește și: Ce alimente nu trebuie păstrate în frigider

  1. Ceai verde

Substanțele conținute de ceaiul verde duc la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor. Ceaiul este mai eficient dacă este consumat cald, cu lămâie și miere de albine.

  1. Afine

În afară de faptul că sunt delicioase, afinele sunt bogate în antioxidanți și fibre insolubile. Un bol cu 60 de grame de afine conține 40 de calorii. Însă, dacă sunt gătite își pierd calitățile nutritive.

  1. Migdale

Migdalele ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus. Acestea conțin proteine, fibre și grăsime benefice pentru organism.

  1. Chili

Capsaicina conținută de acești ardei iuți diminuează apetitul și ajută la arderea grăsimilor.

Citește și: De ce să incluzi soia în alimentația ta

  1. Cafea

Studiile au arătat că substanța numită „cafeină” accelerează metabolismul. Însă, pentru a avea rezultate, cafeaua trebuie consumată fără zahăr sau frișcă. Cantitatea de cafea consumată zilnic nu trebuie să depășească trei cești pe zi.

  1. Quinoa

Quinoa este bogată în fibre și proteine care te vor ajută să obții sațietate. În plus, aceste semințe nu duc la creșterea zahărului din sânge și îți diminuează pofta de dulce și de carbohidrați.

  1. Legume

Legumele conțin numeroase substanțe nutritive și fibre care să îți diminueze foamea. Specialiștii recomandă consumul a 60-90 de grame de legume în fiecare zi.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă