Valiza care îşi urmează singură proprietarul, soluţia ideală pentru călători

de Carla Popa , 25 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 08:49, 25 ianuarie 2016
Valiza care îşi urmează singură proprietarul, soluţia ideală pentru călători

Firma israeliană NUA Robotics a creat o valiză care îşi urmează singură proprietarul, cu ajutorul unei aplicaţii pe smartphone, informează lefigaro.fr, citat de Agerpres. Este soluţia ideală pentru cei care au în mâna dreaptă biletele şi paşapoartele, iar în stânga reviste care să le ţină de urât pe drum. 

Când proprietarul valizei tastează, via Blotooth, butonul "Follow me" (Urmează-mă), bagajul "înţelege" mesajul şi urmează posesorul telefonului. "Dezvoltăm primul bagaj robotizat din lume, care poate urma fizic utilizatorul, ocolind obstacolele şi trimiţând date direct la smartphone-ul utilizatorului", a declarat pentru Le Figaro Alex Libman, co-fondatorul NUA Robotics. 

Aflată încă în stadiu de prototip, valiza avansează cu o viteză relativ mică, pentru a nu-şi depăşi "stăpânul". Însă Alex Libman asigură că aceasta ar putea fi mărită. Echipat cu patru roţi, bagajul cu o autonomie între o oră şi o oră şi jumătate evită obstacolele datorită unor receptori. Este dotat şi cu porturi USB, care permit încărcarea telefoanelor, a calculatoarelor, tabletelor sau a altor aparate high-tech, având şi alarmă anti-furt. Preţul la care va fi comercializată valiza ar urma să fie în jur de 450 de dolari (410 euro). 
 

Comentarii

  • Vic

    24 ianuarie 2016 23:26

    Daca o ridici de pe sol il mai urmeaza pe stapan din parti. Nu stiu cine ar avea curajul sau inconstienta sa foloseasca in Romania asa ceva. In cel mult 30 de secunde ar trebui sa-i spuna adio.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design