Premieră mondială. Cercetătorii au teleportat un obiect pe orbita Terrei

de Mihai Diac , 12 iulie 2017 - stire actualizata la ora 18:28, 12 iulie 2017
Foto: Arhivă

Oamenii de știință din China au reușit, pentru prima dată în istorie, să teleporteze un obiect pe orbita Terrei, informează businessinsider.com citat de Agerpres.

Obiectul teleportat este un foton care a fost transferat la bordul unui satelit aflat la o altitudine de peste 500 de kilometri.

la începutul anilor '90, oamenii de știință lansau o teorie potrivit căreia teleportarea ce folosește fizica cuantică ar putea fi posibilă.

De atunci, acest proces a devenit o operațiune standard în laboratoarele de optică cuantică din lumea întreagă. De fapt, doar anul trecut, două echipe de cercetători separate au coordonat prima teleportare cuantică din lume în afara unui laborator științific.

În 2017, cercetătorii din China au dus procesul cu un pas mai departe: ei au teleportat cu succes un foton de pe Terra la bordul unui satelit ce orbitează la o altitudine de peste 500 de kilometri.

Satelitul, denumit Micius, este un fotoreceptor deosebit de sensibil, capabil să detecteze stările cuantice ale fotonilor lansați de la sol. Satelitul Micius a fost lansat pentru a permite oamenilor de știință să testeze diverse concepte tehnologice de bază ale fizicii cuantice, precum inseparabilitate, criptografie și teleportare.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design