Papa Francisc a recunoscut teoria evoluționistă și Big Bang-ul, avertizând că Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”

de Mihai Diac , 14 iunie 2017 - stire actualizata la ora 14:31, 14 iunie 2017
Papa Francisc

Papa Francisc a afirmat că teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul ar fi reale, iar Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”, informează miercuri ziarul The Independent citat de Mediafax.

Suveranul Pontif a prezentat aceste considerații într-o adresare către Academia Pontificală de Ştiinţe.

Pe această cale, Papa Francisc a făcut o serie de precizări care pun punct „pseudo-teoriilor” creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI.

Papa Francisc a explicat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator - argumentând că sunt chiar necesare: “Când citim despre Creaţie Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa”, a spus Papa.

“Big Band-ul, despre care astăzim credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaşiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează".

Comentarii

 • Ciombe

  12 iulie 2017 7:51

  Pai, magician de 2 bani, ateu, comunist, globalist si impostor, este insusi acest antipapa, care nu rateaza niciun prilej mediatic, pt. a da cu "mucii-n fasole". Vom trai si vom mai avea prilejuri diferite de a-i afla si din altele sale "idei grandioase desprinse parca la un ordin din magistrale cuvantari". Fery, vezi ca, te papa iadul!

  raspunde comentariului
 • cultura generala

  09 iulie 2017 14:30

  "Big Band-ul, despre care astăzim credem că ..... în răspăr cu noiunea creaiei, pentru că....." Citeste, *****', cineva textele astea inainte de publicare, imbecililor?!?!?!?!? BIG BAND oi avea tu acasa-n baie!!!! VA BATETI JOC DE PRESA!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Vilculescu Ioana

  06 iulie 2017 23:32

  Sa nu se zica niciodata cuvantul .Originea Universului este un "aliaj"UniverSOLUOPutem "traduce"unul e adevarat- SOARELE."Le soleil luit pour tout le monde" Biblia este tezaurul ce cuprinde simbolurile existentei materiei si legile guvernarii naturii vii in scopul recastigarii tihnei din gradina Edenului si lepadarii grijii lumesti venite ca urmare a neascultarii poruncilor divine.Turnul spre cer le-a incurcat limbile si astfel a devenit simbol BABEL-incurcatura pentru actiunile fara tel benefic . Afirmatia Sfantului Pontif e bine sa o asemanam raspunsului dat de Parintele nostru Ceresc celui ce se ineaca"Da din maini!",tradusa Nu astepta ca cineva SA TE SALVEZE CU O BAGHETA MAGICA"Quisque est faber suae fortunae !"George Nicolescu cu al sau cantec "Eternitate" ne poate indemna la meditatie si hotararea de a iubi si respecta creatia divina.

  raspunde comentariului
 • Marin Cosma

  03 iulie 2017 6:32

  Nu stiu de ce o suciti in toate partile inafara de cea buna !Ziaristi si cititori de doi bani !Papa a spus ca poate sa fie adevarata si teoria Big-bang si Dumnezeu ne descopera din Misterele sale la momentul cind suntem pregatiti !Cititi Biblia si o sa vedeti ca nici o litera din ea nu este in contradictie cu descoperirile stiintifice ,mai mult multe domenii de cercetare au punct de plecare din Biblie !Ce bine este in Rominica noastra unde oameni mai cred in vrajeala si vrajitoare unde misticul si minunile apare aproape peste tot!Sunt un om cu putina credinta dar nu sunt absurd !

  raspunde comentariului
 • Unu' plecatu'

  27 iunie 2017 22:51

  Mai erau unii care au incercat, din mers, o schimbare de directie. Comunisti, capitalisti, ipocriti sau oameni sinceri, toti, deopotriva, au sfarsit in acelasi loc in ridicol!

  raspunde comentariului
 • Papa pedofil mason iezuit de doi lei

  27 iunie 2017 1:24

  Papa pedofil mason iezuit de doi lei

  raspunde comentariului
 • catolic

  17 iunie 2017 0:14

  asta e un iezuit mason ce nu are nici o treaba cu credinta,o sa fie schimbat in mai putin de un an

  raspunde comentariului
 • Anton

  14 iunie 2017 15:52

  Acum sa auzim popimea ortodoxa primitiva din Romania !Dar in legatura cu asta am auzit o exprimare fantastic de eleganta IN MOMENTUL BIG BANG-ului , DUMNEZEU S-A TRANSFORMAT IN UNIVERS !

  raspunde comentariului
  • @Anton

   14 iunie 2017 18:18

   Ce repede ai crezut tu ca acest manipulator face ceva in scop nobil!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design