Papa Francisc a recunoscut teoria evoluționistă și Big Bang-ul, avertizând că Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”

Papa Francisc a afirmat că teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul ar fi reale, iar Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2017 - 14:31

Papa Francisc a afirmat că teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul ar fi reale, iar Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”, informează miercuri ziarul The Independent citat de Mediafax.

Suveranul Pontif a prezentat aceste considerații într-o adresare către Academia Pontificală de Ştiinţe.

Pe această cale, Papa Francisc a făcut o serie de precizări care pun punct „pseudo-teoriilor” creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI.

Papa Francisc a explicat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator - argumentând că sunt chiar necesare: “Când citim despre Creaţie Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa”, a spus Papa.

“Big Band-ul, despre care astăzim credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaşiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...