Noaptea Perseidelor. Unde puteți observa ploaia de stele căzătoare

de Andra Dolana , 10 august 2015 - stire actualizata la ora 18:15, 13 august 2015

Cu ocazia Perseidelor, cunoscută și sub numele de ”ploaie căzătoare de stele”,  Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, va organiza observații astronomice, în noaptea de 12 spre 13 august, potrivit unui comunicat al Observatorului. 

Citește și: România, sub o "ploaie de stele". Când vom putea admira Perseidele

Astfel, se vor observaţii astronomice prin instrumentele optice din dotare, la diferite corpuri cereşti, cum ar fi planeta Saturn, dar şi la principalele stele şi obiecte „deep - sky” vizibile pe cerul de vară. În acelaşi timp, se va difuza filme documentare de astronomie în sala astroclubului „Perseus”, din incinta observatorului astronomic.

Citește și: Perseidele se întorc. Ploaia de stele, vizibilă în noaptea de 12 spre 13 august

Observațiile vor începe pe 12 august, la ora 20.30, cu o conferinţă despre curenţii meteorici şi de la ora 21.00 până spre dimineaţă, ora 04.00, observatorul astronomic va fi deschis pentru public. Preţul biletului este 2 lei de persoană. 

Perseidele sunt cel  mai cunoscut şi popular curent de meteori, cunoscut drept „ploaie de stele căzătoare”.

Denumirea are ca sursă de inspiraţie, un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta cerească deplasându-se cu mare viteză, timp de câteva clipe, după care se stinge. În realitate sunt fragmente de corpuri interplanetare de dimensiuni foarte mici, ce pătrund în atmosfera Pământului şi ard în întregime prin frecarea cu aerul. Dacă corpul respectiv este suficient de mare, lasă o dâră luminoasă şi chiar o explozie, ce poartă denumirea de bolid.

 

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design