14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialInvenție: A apărut prima bere din lume creată pe baza ADN-ului

Invenție: A apărut prima bere din lume creată pe baza ADN-ului

O berărie britanică a găsit o metodă de a fabrica berea potrivită pentru fiecare. Compania Mean-time din Londra a făcut prima bere din lume bazată pe ADN, pentru ca aceasta să fie exact pe gustul clientului.

Berarul Ciaran Giblin și-a analizat pro-priul ADN, folosind descoperiri genetice de ultimă oră, pentru a afla înclinațiile sale naturale spre anumite arome, relatează publicația britanică The Mirror.

Giblin a început să lucreze la noua idee în noiembrie anul trecut. Și-a testat genetic propriul ADN printr-un proces care a căutat în special prezența receptorilor de gust TAS2R, care indică înclinația unei persoane spre gustul amărui sau dulce. Testul a demonstrat că berarul este programat genetic să-i placă gustul amărui, cum este cel al cafelei. Pornind de la acest rezultat, Giblin a creat berea perfectă pentru el, de tip IPA (India Pale Ale cu o concentrație ridicată de hamei) cu un gust amar echilibrat, obținut dintr-o varietate de soiuri de hamei.

Berea produsă pe baza codului său genetic se numește Double Helix și este disponibilă deja celor doritori să o testeze. Consumatorii se pot aștepta ca nările să le fie invadate la început de un parfum de fructe tropicale, ca ananas sau mango, pentru ca apoi să dea năvală toate aromele dure la care te aștepți de la o bere cu 10% alcool.

„Dacă vrei să prepari o bere pe care s-o iubești, atunci trebuie să faci efortul de a-ți determina genetic gustul preferat. Se vorbește foarte mult despre impactul potențial al testelor genetice asupra a ceea ce consumăm, dar eu am considerat că trebuie să și demonstrez asta. De aceea, am preparat o bere care să se potrivească perfect gusturilor mele genetice“, explică berarul.

Experimentul a avut succes, iar compania care l-a sprijinit în inovația sa a decis să lanseze produsul pe piață, ca parte a unei se-rii-pilot din care fac parte mai multe sortimente produse în ediție limitată, fiind disponibil doar în unele localuri din Londra și online.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă