Intervenţie chirurgicală controversată: implant de inimă magnetică artificială la un minor

de Carla Popa , 24 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:26, 24 februarie 2016
Intervenţie chirurgicală controversată: implant de inimă magnetică artificială la un minor

Medicii de la Spitalul Bambin Gesú din Roma au implantat cu succes, pentru prima dată în lume, o inimă artificială magnetică unui minor, relatează EFE, citând o informaţie difuzată miercuri de această clinică italiană, scrie Agerpres. 

Intervenţia chirurgicală, care a avut loc la 7 ianuarie, dar despre care nu s-a comunicat nimic până în prezent, a fost efectuată în contextul în care pacienta de 16 ani putea suferi în orice moment un infarct din cauza unei miocadriopatii dilatative severe. Fata era în aşteptarea unei inimi pentru transplant. 

''Dispozitivul magnetic îi oferea fetei o mai mare posibilitate de a supravieţui şi, la numai 16 ore după operaţie, ea era trează şi în condiţii optime'', după cum a declarat medicul Antonio Amodeo, conducătorul echipei care a realizat implantul. Pacienta a trăit patru zile cu inima magnetică artificială, iar la 11 ianuarie i s-a făcut un transplant de inimă. 

Spitalul din capitala italiană a realizat până în prezent alte 60 de implanturi de inimă magnetică artificială, dar numai la adulţi, potrivit paginii web www.repubblica.it, care precizează că acest dispozitiv medical este încă în curs de testare în SUA, în Uniunea Europeană fiind avizat în toamna anului trecut

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design