Fenomen astronomic rar: Cinci planete formează o linie diagonală între Lună şi orizont

de Roxana Petre , 22 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 11:51, 22 ianuarie 2016
Fenomen astronomic rar: Cinci planete formează o linie diagonală între Lună şi orizont

Cinci vor apărea pe cer împreună, înainte de răsăritul soarelui, fenomen ce este vizibil şi în România, până în 20 februarie, informează Ştirile TVR.

Astfel, este prima oară din 2005 când planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn se pot vedea înşiruite pe cer, sub forma unei linii diagonale între Lună şi orizont.

”Va fi un dans al planetelor. Merită să îl observaţi. Oamenii vor putea să vadă planetele Venus, Saturn, Marte, Jupiter şi Mercur. Venus va fi uşor de reperat, către Sud-Est, în timp ce Saturn va fi puţin mai sus, către dreapta. Mai la Sud va putea fi observată Marte şi puţin spre Est va fi Jupiter”, a explicat Dr. Robert Massey de la Royal Astronomical Society, citat de The Telegraph.

Planetele se vor vedea cel mai bine la sfârşitul lunii ianuarie, iar de la începutul lui februarie Mercur va deveni din ce în ce mai puţin vizibil. Fenomenul de a putea vedea simultan cele cinci planete nu are o semnificaţie specială pentru astronomi şi este privit doar ca o "mare curiozitate".

Fenomenul se va repeta în luna august a acestui an, cât şi în octombrie 2018.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design