10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial"Draconidele", un curent de meteoriţi nemaivăzut de 65 de ani, observabile din...

“Draconidele”, un curent de meteoriţi nemaivăzut de 65 de ani, observabile din România

Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul Institutului Mecanică Cerească şi Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a declarat că pe 8 octombrie va putea fi observat pe cer un “uriaş” curent de meteori, România fiind “perfectă” pentru vizionarea acestui “fenomen unic în viaţă”, citat de Mediafax.

Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul IMCCE Paris, a declarat că pe 8 octombrie, între orele 19.00 şi 21.00, se va putea observa “un curent de meteori uriaş, numit «Draconide»”.

Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular “ploaie de stele căzătoare” , cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometă care pătrund în atmosferă, cu viteză foarte mare.

“Ca să vă dau un exemplu, toată lumea ştie că în luna august sunt foarte multe stele căzătoare şi toată lumea le poate vedea, fără un mare telescop. E foarte uşor: te duci afară, deschizi ochii şi le vezi. În octombrie, vor fi de două ori sau chiar de şase ori mai multe stele căzătoare decât în august. Este momentul perfect pentru a fi văzute. Dacă vreţi să scăpaţi de oraş, vă duceţi în afară, vă întindeţi sau vă aşezeţi pe un scaun şi le veţi putea vedea. Vă încurajez puternic să mergeţi să le vedeţi”, a declarat Jeremie Vauboillon.

Potrivit acestuia, ultima dată fenomenul a fost văzut în 1946, iar înainte de acest an în 1933.

“Este ceva foarte rar, este excepţional şi vă rog să nu rataţi această ocazie. Dacă aveţi bunici care au văzut curentul din 1946 sau din 1933 vă vor spune că este un eveniment unic în viaţă. Chiar trebuie să-l vedeţi, că este ceva ce nu vedem zilnic”, a mai declarat specialistul în predicţii.

Potrivit lui Vauboillon, “Draconidele” vor putea fi văzute din întrega Europă, dar şi din partea de vest a Asiei, România fiind “perfectă pentru observarea acestui eniment”.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă