14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechNoua tendință pe piața smartphone - ecranul îngust

Noua tendință pe piața smartphone – ecranul îngust

Ramele înguste, o facilitate care anul trecut a fost rezervată doar pentru vârfurile de gamă ale marilor producători de smartphone-uri, va fi în 2018 o facilitate foarte răspândită.

Ca şi alte noutăţi pe care marii producători le lansează iniţial pe flagship-uri, ramele înguste care fac loc unui ecran mai mare vor fi întâlnite anul acesta şi pe telefoanele mai ieftine.

Conform companiei de consultanţă şi cercetare Sigmaintell Consulting, anul acesta vor intra pe piaţă 910 milioane de smartphone-uri care vor beneficia de designul cu rame înguste care anul trecut era disponibil pe Galaxy S8, Note 8 şi iPhone X.

Creşterea este una foarte mare, ţinând cont că numărul acestui tip de telefoane a fost în 2017 de 130 de milioane de unităţi.

Astfel, 61% din smartphone-urile ce vor fi vândute anul acesta, vor avea rame înguste. Până în 2020, conform aceleiaşi companii, procentul smartphone-urilor din această categorie va ajunge la 85%.

La fel ca Galaxy S8, Note 8 şi iPhone X anul trecut, majoritatea smartphone-urilor cu rame înguste ce urmează să fie lansate vor folosi ecrane AMOLED, în locul tradiţionalelor LCD-uri. 75% din smartphone-urile cu rame înguste ar urma să folosească ecrane AMOLED, care oferă culori mai naturale şi o luminozitate superioară.

Samsung a fost primul dintre marii producători care au ieşit pe piaţă cu un smartphone cu rame înguste, care acomodează un ecran mai mare în acelaşi spaţiu. După Galaxy S8 în primăvară şi Note 8 la sfârşitul verii, coreenii au fost urmaţi de Apple care a lansat iPhone X.

Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă