25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechNoi reguli de la Google pentru dezvoltatorii de aplicații privind datele personale

Noi reguli de la Google pentru dezvoltatorii de aplicații privind datele personale

Conform noilor reguli, aplicaţiile de Android trebuie, pe de o parte, să aibă o politică de confidenţialitate prin care să-şi clarifice intenţiile în ceea ce priveşte datele colectate şi, pe de altă parte, trebuie să notifice utilizatorii când şi cum se întâmplă acest lucru.

Astfel, dezvoltatorii care colectează şi transmit către terţi date personale care nu au legătură cu funcţionarea aplicaţiilor trebuie să le explice clar utilizatorilor cum sunt folosite datele lor personale înainte să se producă transferul de date.

Noile reguli se vor aplica tuturor funcţiilor care implică transferul de informaţii între telefon şi serverul dezvoltatorului, indiferent că va fi vorba de informaţii privind funcţionarea aplicaţiei sau diverse date personale.

Regulile vor fi valabile pentru toate aplicaţiile instalate pe telefoanele cu Android, indiferent de sursa din care provin. Nu doar aplicaţiile instalate din Play Store vor fi supuse acestor reguli, ci şi cele descărcate din magazine terţe.

În cazul în care dezvoltatorii nu vor îndeplini acest condiţii, Google, prin intermediul tehnologiei de monitorizare automatizată Play Protect, care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială, va avertiza utilizatorul când o aplicaţie este pe punctul de a colecta date fără a-l fi informat în prealabil.

Dezvoltatorii au 60 de zile pentru a face modificările necesare şi a se conforma noilor reguli.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă