7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Cum să-ți alegi jocurile pentru smartphone-ul tău

VIDEO&FOTO: Cum să-ți alegi jocurile pentru smartphone-ul tău

Atunci cand cumperi un telefon mobil inteligent, un smartphone, trebuie să știi pentru ce faci achiziția. Dacă vrei un smartphone pentru jocuri, dar ai un buget limitat, România liberă a găsit câteva aplicații pentru gaming, GRATUITE, care nu necesită componente hardware sofisticate și nici plăci video pretențioase. Mai mult decât atât, câteva dintre jocurile prezentate merg și pe telefoane Android Dual Core cu sistem ce operare Gingerbread 2.3.

2048 Infinit!

2048 Infinit! este unul dintre cele mai simple jocuri la nivel de cod, cromatică și culoare. Practic vorbim de un pătrat secționat în 16 sau 36 de căsuțe unde vor apărea cifre de 2. Cifrele se înmulțumesc cu ajutorul mișcărilor pe touchscreen de tipul lock unlock și jucătorul trebuie să ajungă la 2 la puterea infinit, pentru că jocul îl poți juca fără sfârșit datorită posibilităților nelimitate de permutări și matrici. E suficient să ai un telefon dual Core, indiferent de placa video.

CITEȘTE ȘI: Cum vor arăta jocurile video în viitor!

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga este un joc de tip puzzle cu peste 300 de niveluri în versiunea pentru iPhone şi iPad şi peste 100 de niveluri în varianta pentru Android. Jocul a cucerit prin simplitate, modulul de tip cloud, pentru că îl poți juca atât offline cât și online, dar și prin cromatică. Nu necesită multe resurse, dar  pentru că are diferite povești între nivele și se sincronizează și cu conturile tale sociale e posibil sa aiba intartzierei de comenzi. Recomandanbil ar fi sa folositi un telefon quaf core din orice gamă.

Deşi jocul este gratuit, unele opţiuni și update-uri, trebuie platite cu ajutorul unui cont de paypal.

Citește și: Cum arată jocul de smartphone făcut de un puști de 14 ani pentru care se bat companii precum Google, Microsoft și Apple

Temple Run 2

Temple Run 2 este o combinaţie între antichitate, aventură şi acțiune. Poţi străbate cu uşurinţă distanţe mari şi poţi trece peste diversele obstacole precum râuri de lavă, râuri de pucioasă, monștrii, râuri amazoniene și peruviene, mine incase și aztece. Chiar dacă este un joc gratuit, dificultatea creşte gradual până în momentul în care ai putea fi tentat să plăteşti pentru a beneficia de abilităţi cu care să treci la nivelul următor. Dacă vrei diamante, stamina sau vieți infinite trebuie să scoți din buzunar diferite sume de bani.

Jocul poate fi jucat și pe telefoane Dual Core, dar pentru a evita momentele de LAG și pentru o mai bună experienta vizuală recomand să aveți totuși un telefon Quad Core.

FAST&Furios 6

Fast & Furious 6 şi-a câştigat reputaţia de joc popular datorită seriei de filme cu acelaşi nume din  franciza deja cunoscută. Acţiunea din joc se petrece pe străzile din Londra, acolo unde ai misiunea de a-ţi câştiga reputaţia în diverse curse, dar şi de a pune capăt dominaţiei unei organizaţii criminale formată din mercenari bine pregătiţi. Pe măsură ce avansezi în “carieră” deblochezi maşini din ce în ce mai puternice pentru a putea ajunge în ipostaza de a fi el mai rapid.

Jocul se mișcă demențial dacă ai un telefon Octa Core și un procesor grafic care să ruleze pe minim 800 mHz. În plus jocul este destul de mare, 1GB și ai nevoie ori de un telefon cu o memorie mai mare, ori de un card de memorie extern.

Gangstar VEGAs

Este un joc ce copiază fidel  GTA 5. Acțiunea se petrece in Vegas și personajul se poate plimba liber pe unde dorește dacă nu vrea să urmărească misiunile principale. Jocul ocupă aproape 4 GB cu tot cu update-uri și chiar dacă este gratuit, dacă vrei să încerci alte arme sau să ai abilități pentru a pilota avioane, elicoptere sau deltaplane, trebuie să cumperi acele opțiuni. Jocul se pretează doar pentru telefoanele Octa Core sau pentru cele Quad Core cu procesoare puternice de minim 1,9 GHz.

Procesorul grafic trebuie să funcționeze pe minim 100 mHz și să suporte Open GL și alte codecuri pentru ca imaginea jocului să fie clară. Jocul este ideal pentru telefoane de tip phablet gen Philips i928, Samsung Galaxy Note 4 sau S6.

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă