9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialVânzări de 25,4 miliarde de dolari în China de Ziua Celibatarilor. 90...

Vânzări de 25,4 miliarde de dolari în China de Ziua Celibatarilor. 90 la sută au cumpărat cu telefonul mobil

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, a depășit în anul 2017 recordul de anul trecut cu ocazia Zilei Celibatarilor, sărbătorită în China la 11 noiembrie, transmit, sâmbătă, EFE și Reuters citate de Agerpres.

Astfel, în 2017 s-au înregistrat, doar într-o zi, vânzări de 168,269 miliarde de yuani (25,4 miliarde de dolari), în creștere cu 42,6% față de nivelul din 2016.

Conform datelor provizorii, au fost făcute peste 800 de milioane de comenzi, majoritatea (90%) prin intermediul telefoanelor mobile. Din totalul achizițiilor, 40% aparțin brandurilor internaționale.

Deși majoritatea achizițiilor au fost efectuate în China, au existat tranzacții în 225 de țări. Alibaba, care a lansat în 2009 Ziua Celibatarilor, este prezentă în multe state datorită platformei sale AliExpress.

Obiectivul Alibaba la cea de-a noua ediție a Zilei Celibatarilor era să-și depășească recordul de anul trecut iar compania a avut nevoie de doar 13 ore pentru a atinge vânzările record din 2016, de 17,73 miliarde de dolari. 
    
La Ziua Celibatarilor au participat anul acesta 140.000 de branduri (din care 60.000 internaționale) cu peste 15 milioane de produse.

"Suntem foarte încântați să vedem cum evenimentul a fost și anul acesta un succes. Cifrele nu sunt atât de importante pentru noi, încercăm să facem un compromis între stilurile de viață ale clienților și schimbarea obiceiurilor lor de cumpărături", a afirmat șeful Alibaba, Daniel Zhang. 
      
''Acesta este un eveniment important pentru China și pentru economia țării. De Ziua Celibatarilor, shoppingul este un sport, este distracție'', a afirmat Joseph Tsai, cofondator și vicepreședinte al Alibaba.

Acesta a adăugat că vânzările online ale firmei vor crește semnificativ datorită majorării veniturile disponibile ale celor peste 300 de milioane de consumatori chinezi din clasa de mijloc.

China sărbătorește în fiecare an la 11 noiembrie, Ziua Celibatarilor, care a devenit totodată și cea mai importantă zi de cumpărături online, un fel de replică combinată la Black Friday și Cyber Monday.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Postul Paștelui 2024. Zilele cu dezlegare la pește

În calendarul creștin-ortodox, Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024 marchează începutul unei perioade de reflectare și pregătire spirituală înaintea Învierii lui Iisus, programată pentru...

Poliţia atrage atenţia asupra unei noi metode de fraudă: Clienţii băncilor sunt contactaţi de persoane care pretind că sunt angajaţii ai băncii

Noua metodă de fraudă, denumită „spoofing” implică transmiterea unor mesaje, prin e-mail sau SMS, aparent trimise de către instituţii bancare de încredere, cu privire...

Cătălin Drulă, pe poziții: “Nu ne poate lua nimeni dreptul de a candida”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat duminică că dreptul de a candida al Alianței Dreapta Unită nu poate fi suprimat, considerând acest drept "pilonul...
Ultima oră
Pe aceeași temă