UPDATE: GOOGLE.RO, din nou funcţional. Vezi reacţia oficialilor Google România

de Ema Ene , 28 noiembrie 2012

12:28 - Motorul de căutare  Google, varianta în limba română, este din nou funcţional după ce, în cursul dimineţii de miercuri, a fost indisponibil din cauza unei erori.

_ _ _ _

UPDATE: Reprezentanţii Google România au explicat pentru România liberă că indisponibilitatea motorului de căutare www.google.ro nu este cauzată de atacul unui hacker.

"Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează www.google.ro şi câteva alte adrese de web au fost redirecţionate către un alt site web. Suntem în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România", au precizat oficiali Google.

Anterior, contactaţi de România liberă, reprezentanţii Google au explicat că nu a fost vorba de un atac al unui hacker, ci doar o eroare de interogare a adresei site-ului www.google.ro.

Mai exact, în momentul interogării adresei www.google.ro, internauţii au fost direcţionaţi către pagina de eroare "Algerian hacker".

"Site-ul nu a fost atacat. A fost doar o schimbare de DNS (Domain Name System), adică utilizatorii au fost direcţionaţi către un alt site. A fost eroare de DNS", a precizat anterior un oficial Google.

_ _ _ _

Pagina de Internet a motorului de căutare Google, varianta în limba română - Google.ro - a fost spartă de un hacker algerian.

Cel puţin, acesta este mesajul care apare atunci când un utilizator de Internet încearcă să deschidă pagina Google.ro.

Mai exact, în locul paginii normale de căutare, a apărut un ecran cu fundal negru şi imaginea unei mire TV, iar în partea de jos este înscris mesajul:”To be continued” ( Va urma -  n. red.).

Acţiunea este revendicată de gruparea: MCA-CRB - Algerian Hacker, potrivit mesajului de pe ecranul motorului de căutare.

Potrivit primelor verificări, terminalele mobile nu au fost afectate de gruparea de hackeri.

Motorul de căutare GOOGLE.RO este indisponibil pe browserele Mozilla Firefox, Google Chrome şi Internet Explorer. Totuşi, căutarea este posibilă direct din bara de adresă prin tastarea numelui site-ului.


Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design