13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn robot construit de elevii români a cucerit medalia de aur în...

Un robot construit de elevii români a cucerit medalia de aur în Canada

Robotul "Pablo", conceput de un grup de elevi din România, a cucerit medalia de aur la competiția "First Tech Challenge" BC Championship.

Concursul s-a desfășurat în localitatea Victoria din Canada și reprezintă una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume, informează miercuri TVR.

Pentru acest robot, elevii români au lucrat timp de cinci luni, sub coordonarea profesorului Ionuţ Panea de la ASE.

Pe 2 martie, echipa AutoVortex pleacă în Israel, la un nou concurs, iar în perioada 20 – 29 aprilie va participa, în SUA, la campionatul mondial de la St. Louis şi Houston.

First Tech Challenge este una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. Fiecare liceu din ţară îşi poate înscrie o echipă în competiţia în care elevii sunt provocaţi să construiască roboţi după o anumită temă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă