20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTwitter: Trump nu va face parte din grupul de testare pentru mesajele...

Twitter: Trump nu va face parte din grupul de testare pentru mesajele de 280 de caractere

Donald Trump, hiper activ pe Twitter, nu va face parte dintre utilizatorii autorizați să testeze extinderea mesajelor tweet la 280 de caractere, a precizat rețeaua socială americană.

''El nu este în grupul de testare'', a ținut să precizeze pe rețeaua de socializare unul dintre cofondatorii Twitter, Biz Stone, după ce anunțul de marți privind posibila dublare a lungimii tweet-urilor a declanșat o avalanșă de reacții din partea utilizatorilor, potrivit Agerpres.

Twitter a anunțat marți că testează cu un mic grup de utilizatori această dublare a lungimii tweet-urilor înainte de o eventuală generalizare. Durata acestui test nu a fost specificată.

Biz Stone a a răspuns astfel unui utilizator care a comentat anunțul cu ironie: ''Multumesc @biz și @jack (Dorsey, patronul și cofondatorul Twitter) că-i dați lui Donald Trump de două ori mai mult spațiu, mai degrabă decât să reglați circul pe care l-a creat deja cu 140 de caractere''.

Donald Trump folosește Twitter pentru a face anunțuri politice importante, dar și pentru a publica comentarii spontane și uneori incendiare pe diverse teme, amintește AFP.

Tweet-uri prezidențiale despre Coreea de Nord — inclusiv unul în care afirma că liderul nord-coreean Kim Jong-Un ''nu va mai fi acolo pentru mult timp'' — au stârnit controverse în ultimele zile, unii susținând că mesajul a încălcat regulile de utilizare a Twitter, care interzice amenințările cu violența.

Twitter a promis că va revizui regulile de utilizare a rețelei, subliniind că "valoarea de informare" și interesul public trebuie luate în considerare atunci când se analizează dacă se șterge un tweet.

Mulți utilizatori de Twitter au criticat marți dublarea limitei de caractere a mesajelor de pe Twitter, unii folosind cuvinte foarte dure față de președintele Trump. "Cu 280 de caractere, Trump poate începe un război nuclear și un război cu NFL (Liga Profesională de Fotbal American) într-un singur tweet. Ce vremuri trăim", scrie unul dintre aceștia, citat de AFP.

Din weekendul trecut, președintele este în conflict împotriva NFL și a jucătorilor care au îngenuncheat în timpul imnului național american, o modalitate pentru ei de a denunța violența polițiștilor împotriva negrilor din Statele Unite ale Americii. La rândul său, președintele american vede în acest gest o "lipsă de respect față de steag".

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă