8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTribunalul federal australian a blocat peste 60 de site-uri de descărcări ilegale:...

Tribunalul federal australian a blocat peste 60 de site-uri de descărcări ilegale: Acest verdict este un pas major în direcția combaterii pirateriei și a educării publicului

Tribunalul federal australian au decis ca peste 60 de site-uri dedicate descărcărilor ilegale de filme și seriale de televiziune vor fi blocate în Australia, într-o victorie de referință a furnizorilor de conținut, citează Agerpres.

Procesul a fost intentat de Foxtel, compania locală de cablu TV a News Corp și proprietarul de săli de cinema Village Roadshow Ltd, cei doi câștigând în instanță, iar verdictul le impune providerilor de internet precum Telstra Corporation Limited, Optus și TPG să blocheze accesul la peste 60 de site-uri de file-sharing, folosite de foarte mulți internauți pentru a descărca seriale precum Game of Thrones.

Verdictul — primul în baza recent amendatei legi a copyright-ului — va limita drastic descărcările ilegale într-o țară în care peste o treime dintre adulți recunosc că “fură” conținut online.

“Acest verdict este un pas major în direcția combaterii pirateriei și a educării publicului că accesarea de conținuturi prin intermediul acestor site-uri nu este OK, este de fapt furt”, a declarat CEO-ul Foxtel, Peter Tonagh.

În ciuda populației sale relativ reduse, Australia este a doua țară din lume în ceea ce privește frecvența descărcărilor ilegale, potrivit unui raport al firmei de contabilitate EY, ceea ce le provoacă furnizorilor de conținut pierderi de milioane de dolari.

“Conținutul nu va fi blocat, ci pur și simplu nu va fi disponibil pe site-urile de descărcări ilegale”, a declarat Michael Fraser, profesor de drept în cadrul Universității tehnologice din Sydney și președinte al Consiliului australian pentru proprietate intelectuală.

Furnizorii de internet au la dispoziție 15 zile pentru a aplica decizia tribunalului, mai precizează sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă