Raport privind accesul mondial la Internet

de Carla Popa , 22 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:00, 22 februarie 2016
Raport privind accesul mondial la Internet

Numărul persoanelor din întreaga lume care aveau acces la internet a atins 3,2 miliarde la finele anului 2015, dar cu toate acestea alte 4,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu pot să acceseze Internetul, potrivit unui studiu publicat de reţeaua de socializare Facebook, informează AFP, citată de Agerpres

Aproximativ 200 de milioane de persoane au dobândit acces la Internet anul trecut, graţie "unor servicii de date mai accesibile şi a creşterii veniturilor globale", se arată în al doilea raport privind accesul mondial la Internet realizat de reţeaua de socializare. 

Studiul susţine că în ultimii 10 ani numărul persoanelor care au acces la Internet a crescut cu 200 până la 300 milioane în fiecare an. În pofida acestor evoluţii pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populaţia globului, nu au în continuare acces la Internet. 

Potrivit Facebook, restul populaţiei mondiale are nevoie de ajutor pentru a avea acces la Internet şi la oportunităţile economice pe care le oferă. "Lumea dezvoltată este, în mare parte, online însă lumea în curs de dezvoltare este mult în urmă. Zonele urbane sunt conectate, însă multe din zonele rurale nu deţin o astfel de conectare. Cu cât o persoană are mai puţini bani cu atât este susceptibilă să nu fie online", se arată în studiul Facebook. 

Studiul apreciază că îmbunătăţirea accesului la Internet este o provocare majoră, care va necesita cooperarea a numeroase părţi, estimând că în lipsa unor modificări semnificative în tendinţele actuale, peste trei miliarde de persoane nu vor avea acces la Internet în 2020. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design