Orange România se lansează pe piaţa TV

de Rl online , 21 mai 2013
Orange România se lansează pe piaţa TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, societăţii Orange România un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, informează Mediafax.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA, SC Orange România SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 99 de televiziuni.

Orange România intenţionează să retransmită aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franţa.

Membrii CNA au aprobat solicitarea Orange România cu unanimitate de voturi. La şedinţa de marţi a CNA sunt prezenţi toţi membrii Consiliului: Laura Georgescu (preşedintele Consiliului), Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

La şedinţa CNA nu a fost prezent niciun reprezentant al Orange România pentru a susţine solicitarea.

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obţinerea avizului distribuitorii au obligaţia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

După finalizarea procedurilor de eliberare a avizului solicitat, Orange România SA poate să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie de televiziune prin satelit, dominată în prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom şi UPC România.

Ziarul Financiar a relatat, în luna martie, că Orange România a semnat un contract cu SES, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piaţa locală servicii de televiziune prin satelit (DTH).

Compania internaţională de sateliţi SES, care operează sistemul de sateliţi Astra, are sediul central la Luxemburg şi are operaţiuni şi pe piaţa din România.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifră de afaceri. Compania Orange România este deţinută de grupul France Telecom.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design