11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialO companie americană susține că virusul WannaCry provine de la hackeri din...

O companie americană susține că virusul WannaCry provine de la hackeri din sudul Chinei

O firmă americană specializată în analiză de risc, Flashpoint, susține că virusul WannaCry ar fi fost elaborat de hackeri care provin din sudul Chinei, informează site-ul South China Morning Post.

Această supoziție se bazează pe o analiză lingvistică a acestui malware.

Potrivit site-ului South China Morning Post, autorii lui WannaCry provin din sudul Chinei continentale sau din Hong Kong, Taiwan sau Singapore.

Până în prezent, ipoteza cea mai des vehiculată, deși contrazisă de unii specialiști, era că virusul provine din Coreea de Nord.


Citește și: Expert mondial anti-hacking: Nu cred că atacul a fost lansat din Coreea de Nord | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ (II)

Au fost voci care au susținut că în spatele acestui atac (WannaCry) s-ar putea afla un guvern, cel nord-co­reean, din cauza similitudinii dintre codul folosit în acest atac și alte atacuri lansate din Coreea de Nord în trecut. Personal, nu cred că lucrurile stau chiar așa.


Potrivit americanilor de la Flashpoint, autorii lui WannaCry sunt vorbitori nativi de limba chineză iar unul dintre cuvintele folosite de ei, cu semnificația "antivirus", este utilizat mai frecvent în China continentală. Un alt cuvânt, cu semnificația "săptămână", este mai frecvent în sudul Chinei continentale precum și în Hong Kong, Taiwan și Singapore.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă